20 Eylül 2024 Cuma

Pride Rebellion birinci kongresini gerçekleştirdi

Pride Rebellion, "LGBTİ+ mücadelesi olarak özgürleşmeye bir adım daha" şiarıyla birinci kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'nın Duisburg kentinde, Pride Rebellion'un birinci kongresi gerçekleştirildi. Kongre trans MLKP savaşçısı Okan Altunöz'e (İsyan Tolhildana Pirsusê) ithaf edildi ve özellikle Filistin ve Kürdistan'daki devrimci direniş hareketleri selamlandı.

"LGBTİ+ mücadelesi olarak özgürleşmeye bir adım daha" şiarıyla düzenlenen kongre, LGBTİ+ devrimcilerin fikir alışverişinde bulunduğu bir eğitim ve ağ oluşturma günü ile başladı. Ayrıca ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ın mezarı ziyaret edildi, yaşam öyküsü anlatıldı.

Kongreye 4 şehirden yaklaşık 40 aktivist ve farklı örgütlerden 10 konuk katıldı. Kongrede Pride Rebellion örgütü yeniden yapılandırılarak yönetim kurulu seçildi ve Pride Rebellion'un daha da gelişmesi yayın kurulu kuruldu.

Heteroseksizme karşı genel mücadelenin yanı sıra özsavunma ve antifaşizm gündemleri kongrede tartışılarak kararlar anıldı. Bu gündemler önümüzdeki yılın mücadele pratiğinin bir parçası olacak. Ayrıca devrim şehitlerini anma etkinlikleri LGBTİ+ arasında yaygınlaştırma kararı alındı. Bu çerçevede ölümsüzleşen devrimciler anıldı.

Kongre, "Heteroseksizme karşı mücadelede birleşelim" şiarıyla sonlandı.