22 Eylül 2024 Pazar

Polyak Madencilik'te direniş gözaltı saldırılarına rağmen sürüyor

Bağımsız Maden İş üyesi Erdoğan Çapaklı ve işçilerin direnişini kıramayan Polyak Madencilik önünde direniş sürüyor. Sabahın erken saatlerinde işletme önünde eyleme başlayan maden işçileri bugün 6 kez yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. İşçiler ifade işlemleri sonrası serbest kalırken soluğu işletme önünde aldı ve eyleme devam etti. Gözaltı saldırısında Çapaklı baygınlık geçirdi.  Polyak önünde direniş sürüyor.

Manisa'da bulunan Polyak Madencilikte, Bağımsız Maden-İş üyesi olduğu ve madende örgütlenme çalışması yürüttüğü için Kod 46 ile işten çıkarılan Erdoğan Çapaklı'nın direnişi sürüyor.

Sabahın erken saatlerinde sendika ve Çapaklı, Polyak Madencilik önünde eyleme başladı ve gözaltına alındı. Gözaltına alınan sendika üyeleri ifade işlemlerinin bitmesi ve serbest bırakılmalarıyla soluğu yeniden maden önünde alındı.

İşçilerin eylemlerini kıramayan Polyak Madencilik işletmenin önüne barikat kurdu.

Bu sırada işçilerin kömür parasını 12. ayın dördünde yatıracağını söyleyen, ancak banka promosyonlarını yatırmayan Polyak Maden İşletme yönetici Serkan Bahçekapılı, direnişi kırmak için köy halkını ve işçileri, Bağımsız Maden İş Sendika Başkanı Gökay Çakır'a ve madencilere karşı kışkırtmaya çalıştığı ortaya çıktı. Maden önünde kısa bir açıklama yapan Çakır, Bahçekapılı'nın yalanını teşhir etti, dayanışmaya çağırdı.

Bugün Polyak Madencilik önünde hak gasbına karşı direndikleri için işçiler 5 kez jandarma tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Çapaklı, gözaltına alınırken fenalık geçirdi ve bayıldı. Bu şekilde gözaltına alındı.

İfade işlemleri sonrası serbest bırakılan işçiler Çapaklı'nın da kendine gelmesiyle bir kez daha eylem için Polyak Madencilik önüne geçti. Bağımsız Maden İş üyesi işçiler ve Çapaklı 6. kez sürüklenerek gözaltına alındı.