18 Eylül 2024 Çarşamba

Polonez direnişçilerine dayanışma ziyareti

Polis saldırısına rağmen direniş alanını terk etmeyen Polonez işçilerini İşçi Emekçi Birliği ve KESK İstanbul Şubeler Platformu ziyaret etti. İşçilerin bu onurlu direnişinin muhakkak kazanımla sonuçlanacağını kaydeden İşçi Emekçi Birliği, direnen işçileri 20 Ekim mitingine çağırdı. 

İşçi Emekçi Birliği, polis ve patronun tüm saldırılarına rağmen geri atmayan Polonez işçilerini ziyaret etti. Tek Gıda-İş'e üye olduğu için işten atılan 143 işçinin fabrika önündeki direnişi 57. gününde kararlılıkla sürüyor. 

"İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" pankartıyla yürüyen İşçi Emekçi Birliği "Polonez işçisi yalnız değildir", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı. 

'ER YA DA GEÇ DİRENİŞ KAZANILACAK'
İşçi Emekçi Birliği adına söz alan Murat Yıldırım, Polonez işçilerinin günlerdir patron ve polis saldırısına rağmen sergilediği direnişi selamladı. "Polonez işçilerinin bu duruşu Türkiye işçi sınıfına, emekçilere örnek olduğunu biliyoruz" diyen Yıldırım, er ya da geç bu direnişin kazanımla sonuçlanacağının altını çizdi. 

Yıldırım, "Kapitalist sömürü düzenine karşı işçi sınıfının örgütlü birliğini, birleşik mücadelesini örgütlemek için adımlar atıyoruz" dedi.

20 EKİM MİTİNGİNE DAVET
20 Ekim'de düzenleyecekleri "işçi emekçi mitingi"ne davet etti ve direnenlerin kürsüsünde söz almalarını istedi. 

KESK İSTANBUL ŞUBELER PLATFORMU DA ZİYARET ETTİ
Direnen işçileri KESK İstanbul Şubeler Platformu da ziyaret etti. "Yaşasın sınıf dayanışması, Polonez işçisi yalnız değildir" pankartı açan KESK, "Polonez işçisi direnişin simgesi" sloganı attı. 

Direniş sürüyor.