20 Eylül 2024 Cuma

'Polisler kendilerini hukuk amirleri sanıyor'

İstanbul Kadıköy'de kamu emekçileriyle birlikte gözaltına alınan BDSP, DGB ve DLB'lilere yapılan işkence ile ilgili İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenlendi.
Geçtiğmiz cumartesi günü KESK'lilerin 'İşimizi geri alacağız' eylemine destek için gittikleri Kadıköy Altılyol'da kamu emekçiler ile birlikte gözaltına alınan BDSP, DGB ve DLB'liler, emniyette uğradıkları işkenceyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
İlk olarak konuşan İpek Bozkurt, OHAL ve KHK zulmüne boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Ne işkenceler ne de polis baskısı bizi yıldıramayacak. Polis terörünü teşhir etmek için burdayız" dedi.
 
Ardından söz alan Bora Koç, "Bizler demokratik bir eylerm için oraya gittik. Fakat öğrendik ki ilacımızı limonumuzu alarak tam teçhizat hazırlık yapıp gitmeliymişiz" ifadelerini kullandı.
 
70 haftadır direniş alanında olan ve KHK ile ihraç edilen Hüseyin Demir, o gün kamu emekçilerine destek için direniş alanında olan BDSP, LÖB, DLB, DGB ve LAF'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Demir, eşit, parasız ve ana dilde eğitim istedikleriiçin egemenler tarafından ihraç edildiklerini belirterek, bu değerleri savunmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Buse Bayram ise "Bizler hocalarımıza destek için alandaydık. Apartopar saldırıya maruz kaldık. Polis otobüsünde ters kelepce dayatıldı. Karakolda zorla çıplak arama yapılmak istendi. Bu onursuz dayatmayı kabul etmeyince polislerin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldık" şeklinde konuştu.
 
DGB adına konuşan Gözde Ekici, bir yandan seçim havası estirilirken diğer yandanda terör havası estiriliyor. Haklarımız için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Gözaltı sırasında ölüm tehdidi aldık polis tarafından. Ama haklarımız için mücadele etmeye sokaklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
DLB adına konuşan Çağdaş Ekinci ise konuşmasında, "Biz liselileri diğer kitleden izole ederek gözaltına aldılar. Bizi Vatan Eminiyet'inde 2. kata çıkardılar. 1 saat boyunca darp ettiler. Onların karşısında devrimci irademizle durduk ve durmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
Son olarak konuşan Avukat Ferdi Yamar, gözaltına alınanların sırf susma hakkını kullandıkları için 3, 4 gün gözaltında bırakıldıklarını belirtti. Yamar, "Çıplak arama uluslararası yasalarda işkenceye girdiği için bunu yapılamayacağı belirtiliyor. Fakat burda kadınlara iç çamaşırlarını bile çıkatmayı dayattılar. Bu işkencedir. Vatan Eminiyette gözlerimizin önünde müvekillerimizi tekmeleyerek darp ettiler. Kolluk kuvvetleri kendilerini hukuk amirleri olarak görüyor. Bu sistem değiştiği zaman bu kolluk kuvettleri işkenceci olarak yargılanacaklar" diye belirtti.