3 Ekim 2024 Perşembe

Polis saldırısı Dayanışma Ağı'nı engelleyemedi

Dayanışma Ağı gönüllüleri dün yaşanan saldırının ardından çalışmalarına devam ediyor. Stantı Bayraklı Belediyesi'nin yanına taşıyan gönüllülerden Nevzat Alkan, çalışmaların ortaklaştığını kaydetti. Saldırının amacının halktan halka dayanışmasını engellemek olduğunu vurgulayan Alkan, "Buna izin vermeyeceğiz, buradayız" dedi.

İzmir depreminin ardından aralarında ESP'nin de olduğu demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin kurduğu Dayanışma Ağı, dün yaşanan saldırının ardından çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin hemen ardından Manavkuyu'da yıkılan Emrah Apartmanı'nın karşısına stant kuran Dayanışma Ağı, bir çok yerden ve ilden gönderilen yardımları günlerdir depremden etkilenenlere dağıtarak ihtiyaçları gidermeye çalışıyor.

Dün stantların kaldırılmasını isteyen polis alanı terk etmeyen gönüllülere saldırmış ve gözaltılar yaşanmıştı. Saldırının ardından açıklama yapan Dayanışma Ağı, çalışmalara devam edeceğini kaydetmişti.

'ÇALIŞMALARIMIZI ORTAKLAŞTIRDIK, DAYANIŞMANIN ENGELLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Gece boyunca çadırları dolaşan, depremden etkilenenlerle sohbet eden gönüllüler stantı Bayraklı Belediyesi'nin stantının yanına taşıdı. Dayanışma Ağı üyesi Nevzat Alkan, "Gece boyunca depremden etkilenenlerle sohbet ettik. Bize haklı olduğumuzu, yanlarında olduğumuzu söylediler" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin stantının yanına stant kurduklarını aktaran Alkan, Dayanışma Ağı dışında çalışma yürüten gönüllülerle ortak çalıştıklarını da aktardı. Alkan, şöyle devam etti: "İhtiyaçları belirleyip, ortak olarak karşılamaya çalışıyoruz. Bayraklı Belediyesi ile de ortak hareket ediyoruz. Buradayız bir yere gitmeyeceğiz. Saldırının amacı halktan halka dayanışmasını engellemek, buna izin vermeyeceğiz."

Alkan, 0543 423 9456 numaralı telefondan kendilerine ulaşılabileceğini de hatırlattı.