21 Eylül 2024 Cumartesi

Polis işkencesi Nagihan için haykıran kadınları engelleyemedi

Suikastle katledilen Nagihan Akarsel için İstanbul'da bir araya gelen kadınlar, polis işkencesiyle gözaltına alındı. Kadınlar saldırıya sloganlarla direnirken HDP Gençlik Meclisi Akarsel için sahilde yürüyüş düzenledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi ve Tevgere Jinan Azad (TJA) Süleymaniye'de suikastla katledilen araştırmacı, yazar ve gazeteci Nagihan Akarsel için Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya geldi. HDP milletvekili Musa Piroğlu'nun yanısıra çok sayıda kadının katıldığı eylem öncesi Kadıköy polis ablukasına alınırken, eylem son dakika Kadıköy Kaymakamlığı tarafından "örgüt propagandası ve provokasyon yapılacağı" iddiasıyla yasaklandı.

KADINLAR İŞKENCEYE SLOGANLARLA YANIT
Eyleme katılmak için Süreyya Operası önünde toplanan kitle, eylem başlamadan polis ablukasına alınırken, basın emekçileri darp edilerek ve görüntü almaları engellenerek uzaklaştırıldı. Ablukaya alınan kadınlar polisin ağır işkence ve gözaltı saldırısına karşı "Jin, jiyan, azadi", "Berxwedan jiyane", "Biji tekoşina gelan" sloganlarıyla yanıt verdi.

'KADINLARI DEĞİL KATİLLERİ ENGELLEYİN'
Polis ablukasının dışında kalanlar ise, "Arkadaşlarımıza işkence yapıyorsunuz, kadınları engelleyeceğinize katilleri engelleyin" ifadeleriyle polis saldırısına tepki gösterdi.

HDP GENÇLİK MECLİSİ KADIKÖY’DE YÜRÜDÜ
Eyleme katılan onlarca kişi işkenceyle gözaltına alınırken, HDP Gençlik Meclisi Akarsel'in katledilmesi ve gözaltı saldırısına karşı Kadıköy sokaklarında sloganlarla yürüdü. 

PİROĞLU: SOYLU DA EN TEPEDEKİLER DE GİDECEK
HDP milletvekili Musa Piroğlu, katillerle işbirliği yapan, halkı yoksulluğa ve sefalete sürükleyen, suikastler düzenleyen iktidarın ses çıkarmak isteyenleri ise ablukaya aldığını ifade ederek, "Bilsinler ki bu abluka dağıtılacak. Bilsinler ki bu ablukanın ortasındaki saray yıkılacak. Bilsinler ki Süleyman Soylu da, en tepedekiler de hesap verecek" dedi. 

Piroğlu, polislerin bu cesareti Hanifi Zengin gibi işkenceci, tacizci polis amirlerine soruşturma izni vermeyen valilikten aldığını söyleyerek, Hanifi Zengin başta olmak üzere tüm işkenceciler yargılanana kadar mücadeleye devam edileceğinin altını çizdi.