20 Eylül 2024 Cuma

Polis ESP kurucu üyesini 'FETÖ'cü ilan etti

KHK ile kapatılan Özgür Radyo çalışanı ve ESP Kurucu Üyesi Leyla Tunç, hakkında FETÖ soruşturması olmamasına rağmen 'FETÖ'cü ilan edildi, eşinin pasaportuna bu gerekçeyle el konuldu.
OHAL kararnamesi ile kapatılan Özgür Radyo çalışanı ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kurucu Üyesi Leyla Tunç 'FETÖ'cü ilan edildi, eşinin pasaportuna bu gerekçeyle el konuldu.
 
Gazete Fersude'nin haberine göre; seyahat için bir süredir yurtdışında bulunan Miktad Tunç'un pasaportuna Türkiye'ye dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda el konuldu. Tunç'un pasaportuna el koyan polis herhangi bir tutanak tutulmazken gerekçe olarak ise eşi KHK ile kapatılan Özgür Radyo çalışanı ve ESP kurucu üyesi Leyla Tunç hakkında FETÖ soruşturması olmamasına rağmen  FETÖ'cü olduğunu iddia etti. Pasaporta el koyan polis Tunç'a "Emniyet Müdürlüğü'ne gidin, halledin" dedi. İşlemler sırasında Tunç'un telefonuna da el koyan polis, avukatını aramasına izin vermedi.
 
Miktad Tunç, "Seyahat için yurtdışına çıkıyorum. Çıkarken sorun yok. Dönüşte pasaportuma el konuluyor. Gerekçe eşimin FETÖ'cü olması. Oysa eşim KHK ile kapatılan Özgür Radyo çalışanı. Aynı zamanda ESP Kurucu Üyesi. FETÖ ile herhangi bir alakası yok. FETÖ ile ilgili herhangi bir soruşturma yok" dedi. Tunç'un oğlu ise Gezi davasında yargılananlar arasında yer alıyor.
 
'180 BİN PASAPORTTA TAHDİT KALKACAK'
 
Geçtiğimiz hafta Meclis Grup Toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye pazartesi günü başlayacak. FETÖ'den tutuklananlardan 180 bin kişinin yakınları üzerindeki pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacak" demişti.