4 Ekim 2024 Cuma

Polis engelleyemedi: Bodrum'da Boğaziçi direnişi selamlandı

Bodrum Demokrasi Güçleri, polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Boğaziçi direnişini selamladı. İktidarın Boğaziçi'nde dirilen Gezi direnişini gördüğü ve bu nedenle bu kadar korktuğu dile getirilen eylemde, mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Bodrum'da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışmak için yapılacak eylemi polis engellemeye çalıştı. 

Bodrum Demokrasi Güçleri, "#AşağıBakmayacağız #BoğaziçiAblukada" yazılı pankart ile Belediye Meydanı'nda açıklama yapmak istedi. Alanı ve kitleyi ablukaya alan polis, eylemin yasak olduğunu iddia etti ancak ellerinde herhangi bir belge olmadığını söyledi. 

Demokrasi Güçleri'nin alanı terk etmeyeceğini söylemesi üzerine, polis kalkanlarla saldırdı. Bunun üzerine ara sokaklarda bir araya gelen kitle, sloganlarla sokak sokak dolaştı. Yürüş sırasında halka yapılan konuşmalarda Boğaziçi direnişi selamlanırken, Valilik kararı ve polisin tavrı da teşhir edildi. 

Yürüş Çarşı Meydanı'nda sona erdi. Burada yeniden aynı pankartı açan kitle adına Volkan Çetin basın metnini okudu. Nefret söylemlerine, gözaltılara, işkenceye ve tüm yalanlara rağmen Boğaziçi'nin diz çökmeyeceğinin altını çizen Çetin, iktidarın en büyük fobisi olan Gezi direnişinin Boğaziçi'nde yeniden dirildiğini söyledi. 

Bodrum'dan Boğaziçi'nde ve ülkenin dört bir yanına yükselen direnişe ses verdiklerini ve onun bir parçası olduklarını dile getiren Çetin, şu talepleri sıraladı: 

"Gözaltılara son verin ve tutuklu öğrencileri serbest bırakın.
Üniversitelerdeki polis ablukasına son verin. 
Kayyum rektör istifa etsin.
Üniversiteler tüm bileşenleriyle rektörlük seçimleri yapsın. 
Yurttaşları ırk, din, mezhep, cinsel yönelim ve cinsiyetlerine göre ayırıp nefret söylemi geliştirmeyin."