22 Eylül 2024 Pazar

Polis engelini yok sayan Welhelp işçileri açıklama yaptı

Engelleme ve tehditlere rağmen açıklama yapan Welhelp işçileri, kendilerine dayatılan kölelik koşullarına boyun eğmeyeceklerini kaydetti. Taleplerini sıralayan işçiler, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Webhelp Van binasının önünde toplanan Patronların Ensesindeyiz Çağrı Merkezi Çalışanları Dayanışma Ağı'ndan işçilerin yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Gece yarısı metal işçilerinin grevini yasaklayan patron düzeni Van'da da çağrı merkezi işçilerinin sesini kısmaya çalıştı.

Basın açıklamasını engellemeye çalışan polisleri çeken ofisteki çalışanlara da polis engel oldu. Firmanın içine girerek telefonlarına el koymaya çalıştı.

Bunun üzerine işçiler açıklamalarını içeride yaptı. Basın açıklamasını işten çıkarılan işçilerden Burak Aktaş okudu. Taleplerini sıralayan işçiler talepleri etrafında tüm Webhelp çalışanlarını mücadele etmeye çağırdı.

Aktaş, şu talepleri sıraladı:
🔹"Yemek ücretlerinin ve açlık sınırının altında kalan ücretlerinin artmasını,
🔹Kamu emekçileri için yasal bir hak olan ve bazı özel şirketlerin de çalışanlara verdiği banka promosyon ödemelerini,
🔹Yöneticiler eliyle sürekli hale gelen mobbing ve baskının ortadan kalkmasını,
🔹Evden çalışma dolayısıyla artan elektrik, su gibi masrafların karşılanmasını,
🔹Düzgün, insanca bir mola ve dinlenme sistemi,
🔹Haksız yere işten çıkarılan arkadaşlarının işe iade edilmesini,
🔹Düzgün bir prim sistemi,
🔹Elektrik kesintisi gibi çalışanlardan kaynaklanmayan sebepler ortaya çıktığında yaptırılan telafi çalışmasının iptal edilmesini,
🔹Zorla fazla mesainin ortadan kalkmasını ve fazla mesai olduğunda da bir hak olan fazla mesai ücretini talep ediyoruz."

Pandemiyle uzaktan çalışma sistemine geçildiğini hatırlatan Aktaş, kötü olan çalışma şartlarının daha da kötüleştiğini kaydetti. Patronların kendilerini robot gibi gördüğünü belirten Aktaş, dinlenmelerinin dahi engellendiğini söyledi. "Yemek molamız ise 15-20 dakika ise sınırlı o da yöneticilerimiz lütuf ederse. Tuvalet için bile izin almak zorunda kaldığımız bir işi hiçbirimiz hak etmiyoruz" diyen Aktaş, hayat pahalılığında geçinemediklerini dile getirdi. Dalga geçer gibi 400 lira yemek ücreti verildiğini kaydeden Aktaş, yöneticilerin baskı ve mobbingine uğradıklarını kaydetti.

İşçiler, mücadeleyi sürdüreceklerini de ekledi.