22 Eylül 2024 Pazar

Polis, direnişçilerle dayanışmayı engelleyemedi

Direnişin 8. gününde polisin tüm engelleme girişimine rağmen Koç Üniversitesi Hastanesi direnişçilerine dayanışma ziyareti gerçekleşti. Tacizleriyle bilinen Hanifi Zengin'e direnişçiler ve feministler "haddini bileceksin" diye tepki gösterdi.

Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin direnişi 8. gününde. Sistematik hale gelen tacize, mobbinge ve taşerona karşı sendikalaştıkları için işten atılan Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin hastane önündeki direnişe desteğe gelen Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu ve gençlik örgütleri polis tarafından engellenmek istendi. İki grup ablukayı aşarak direnişçilerle buluştu.

Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu'nu polis "slogan atmalarını" bahane ederek engelledi. Polis desteğe gelen feministlerle işçiler arasına barikat kurarak yan yana gelmelerine engel oldu. Polisin engellemeye çalıştığı diğer grup da gençlik örgütleri oldu. Direniş alanını ziyarete gelen gençlik örgütleri de polis ablukasına alınıp işçilerle bir araya gelmesi engellenmeye çalışıldı.

İşçileri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu da ziyaret etti.

İstanbul'da kadın ve LGBTİ+ eylemlerindeki taciz ve işkencesiyle bilinen polis Hanifi Zengin de direniş alanındaydı. Zengin, kadınların slogan atmasını bahane ederek kadınlarla direnişçiler arasına barikat kurdurdu. İşçiler ve sendika temsilcileri ise tacizci müdüre karşı da yürütülen direnişe karşı verilen desteğin engellenmesine tepki gösterdi. Zengin'e kendisinin de tacizci olduğunu hatırlatan direnişçiler, "Tacizci müdürü mü koruyorsun, haddini bileceksin" dedi.

Direniş alanında açıklama yapan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) örgütlenme uzmanı Şilan Delipalta, Bu hastanede tacizci bir müdür var. O barikatlar da tacizci müdürün korunması için kuruluyor. Bu mudur göreviniz İstanbul Emniyeti?" dedi.

Engellere rağmen destek Polisin engelleme girişimine rağmen direnişçilerin yanına ulaşan feministler ve gençlik örgütleri, destek açıklamaları yaptı. İşçilerin işten atılmasının gerekçesinin tacize ve kötü çalışma koşullarına karşı yaptıkları itirazlar olduğunu ifade eden feministler "Tacizci müdür işten atılsın" dedi. Kadınların evde ve işte çifte sömürüye maruz kaldığını ifade eden feministler, işçilerin kötü çalışma koşullarına karşı sendikalaştıkları için işten atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gençlik örgütleri ise yaptığı açıklamada işçilerin haklı direnişine destek olduklarını ifade ederken tacizleri işten atmayanların tacize itiraz edenleri işten attığını ifade etti.

Ziyaretin ardından işçlier alanda direnişlerini sürdürdü.