19 Eylül 2024 Perşembe

Piroğlu: Özlediğim devrimci çizgiyle buluşacağım bir eşik var

Birleşik mücadele ve direnişi sonucu serbest bırakılan enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu, önünde aşması gereken bir eşik olduğunu kaydetti. "Yeniden yoldaşlarımla buluşacağım mücadelenin kalan bölümünde, özlediğim devrimci çizgiyle buluşacağım bir eşik var" diyen Piroğlu, bu süreci de yine birleşik mücadeleyle aşacağını vurguladı. 

Eternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu, yürütülen mücadele ve direnişi sonucu serbest bırakılmasının ardından şimdi önünde aşması gereken bir eşik daha olduğunu kaydetti. 

Piroğlu, 9 Temmuz günü Sırbistan'dan çıkmama koşulu ile serbest bırakıldı. ETHA'ya konuşan Piroğlu, özgürlüğü için mücadele eden yoldaşlarına ve siper yoldaşlarına teşekkür etti. Piroğlu, "Sırbistan'daki izolasyon ve anayasayı tanımaz hukuksuz üç senelik tutukluluk sürecini yoldaşlarım ve siper yoldaşlarımın yoğun çabaları ve direnişimle kazandım. Şu an bir eşiği atlatmış durumdayız. İkinci eşikle uğraşacağız" dedi.

'MÜCADELE HATLARIYLA YENİDEN BULUŞACAĞIM BİR ÇİZGİYİ YAKALAYACAĞIM'
İkinci eşiğe ilişkin Piroğlu, şunları söyledi: "Rahat seyahat edebileceğim ve özgürlüğümle, mücadele hatlarıyla yeniden buluşacağım bir çizgiyi yakalama süreci olacaktır. Erdoğan'ın baskısı sonucu bütün mahkemeler, üst mahkemeler, yargıtay mahkeme kararları lehime olmasına rağmen 3 sene boyunca hiçbirini tanımayan bir hükümet politikasıyla karşı karşıya kaldık."

'BU EŞİĞİ YOLDAŞLARIM VE DİRENİŞİMLE AŞACAĞIM'
Kendisi için yürütülen birleşik mücadele ve direnişi sayesinde serbest bırakıldığını bir kez daha anımsatan Piroğlu, "Yeniden yoldaşlarımla buluşacağım mücadelenin kalan bölümünde, özlediğim devrimci çizgiyle buluşacağım bir eşik var. Onu da yoldaşlarımın, siper yoldaşlarımın çalışması ve benim direnişimle aşacağımızı düşünüyorum. Hepinizi devrimci duygularımla selamlıyorum" dedi. 

NE OLDU?
Piroğlu, Türkiye ve Sırbistan devleti arasındaki kirli pazarlıklar sonucu üç yıldır Sırbistan'da rehin tutuluyordu. Türk devletinin talebi üzerine Türkiye'ye iade riski bulunan Piroğlu, bunu engellemek için başladığı direnişi 135. gününde kazanımla sonlandırdı.

12 Ocak 2024 tarihinde tahliye edilen ancak aynı gün hapishane içinde bekleyen Sırbistan polisi tarafından yeniden tutuklanan Piroğlu, "kamp" adı altındaki başka bir hapishaneye götürüldü. Sırbistan Yüksek Mahkemesi'nin "Türkiye'ye iade edilemez" kararına rağmen kesintisiz 32 aydır tutsak edilen Piroğlu'nun, açlık grevi direnişi sırasında sağlığı bozuldu. Götürüldüğü kampta tedavi hakkı engellendi, hastaneye sevki bürokratik bahanelerle reddedildi. 

Ecevit Piroğlu, maruz kaldığı bu haksızlık karşısında Şubat 2024 tarihinde 2. kez açlık grevi direnişine başladı. 45 kilonun altına düşen ve sağlık durumu gittikçe kötüleşen Piroğlu, 26 Haziran'da direnişini 136. gününde örgütü Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) çağrısı üzerine sonlandırdı.