16 Eylül 2024 Pazartesi

Pirler Meclisi: Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt düşkün ilan edilmiştir

Dersim'de Pirler Meclisi, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt'u "düşkün" ilan etti.

Dersim'de Pirler Meclisi, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt'u "düşkün" ilan etti.

Pirler Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Ali Ekber Yurt'un toplumun geneli tarafından uzun süredir inançsal değerlere uygun davranmadığı için şikayet edildiği ve bu nedenle defalarca uyarıldığı kaydedildi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Bu uyarılarımızı dikkate almayarak inancımızın aksine davranmaya devam etmiş rızasız olarak da hala Tunceli Cemevi'nde bulunmaktadır. Alevi inancının temel değeri olan edep-erkana uygun davranışlarından dolayı Pirler meclisi 4 defa dar meydanına özünü dara çekmeye çağırmış fakat hiç birine gelmemiştir. Böylelikle Ali Ekber Yurt inancımızın kurallarını hiçe saymış ve pir huzurundan kaçmıştır. Pirler olarak yaptığımız değerlendirmeler ve halkımızla yaptığımız istişareler sonucunda aşağıda imzası bulunan ocak pirlerimizin ortaklaşa aldığı karar sonucunda Ali Ekber Yurt gelip özünü dara çekene kadar düşkün ilan edilmiştir. Tekrardan ifade etmeliyiz ki amacımız incitmek, kırmak değil tam tersine insanı kemalete ulaştırmaktır. Kendi öz değerlerine uygun davranmaya ve özüne dönüp Hak Muhammed Ali yolunun değerlerine uygun davranmaya özünü dara çekmeye davet ediyoruz. Özünü dara çekene kadar halkımızın ve tüm kurum kuruluşların Ali Ekber Yurt'u hiçbir şekilde muhatap almamaları konusunda bilgilendirir, Pirler Meclisi olarak tüm Alevi kamuoyuna saygılar sunarız."

DEVLET BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETMİŞ, AKP'DEN ADAY OLMUŞTU
28 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Tunceli Cemevi olağan genel kurulunda, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ile Ali Önal'ın yarıştığı seçimde, Yurt'un son bir ay içinde 27 üyeyi yönetim kararı olmadan üye yapmasına tepki gösterilmiş, üyelerin tepkisi üzerine tartışma büyümüş ve mevcut Başkan Ali Ekber Yurt genel kurula polis çağırmıştı.

Kapalı oylama yapılması konusunda ısrar eden Ali Önal'ın talebi üzerine yapılan oylamada, Ali Ekber Yurt 50 oy alarak yeniden başkan seçilirken Ali Önal ise 49 oy almıştı. Ali Ekber Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş, son olarak da AKP'den belediye başkan aday adayı olmuştu.

Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'a zülfikar hediye etmişti. Aile Sosyal Politikalar Tunceli İl Müdürü olarak da görev yapan Yurt, kurumundaki personele mobbing uyguladığı iddiasıyla görevden alınmıştı.