4 Ekim 2024 Cuma

PİA'nın kurulmasının engellenmesine tepki

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, partilerinin resmi olarak kurmak için mücadele edeceklerini belirtti.

İnsan ve Özgürlük Partisi (Partîya İnsan û Azadî - PİA), 3 Mayıs 2018'te verdikleri kuruluş dilekçelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmemesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PİA yöneticileri, İHD ve Hak İnisiyatifi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "İlkler yaşıyoruz. Bir Kürt partisinin kurulamamasına şahit oluyoruz. Anayasa çiğnenerek bu yapılıyor ve Kürtlerle bir sorunumuz yok deniliyor. Demek ki bir sorun var. Söyleyecek laf bulamıyorum" dedi.

Ardından konuşan PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, "Siyasi partilerin kurulması için işleyiş belli ancak parti kurulmasının kolay sayıldığı bu ülkede biz üç yıldır parti kuramadık" dedi. PİA'nın 3 Mayıs 2018'den bu yana yaptığı girişimleri ve yöneticilerin yaşadıklarını özetleyen Kamaç, "İlk gün gittiğimizde bize siyasi parti masası ile ilgilenen kişinin olmadığını belirterek, bir sonraki gün için randevu verdiler. Bir sonraki gün söyledikleri saatte gittik ancak yine yetkili kişinin olmadığını iki hafta sonra gelmemizi söylediler. Ancak bu söylemler yaklaşık 3 yıldır tekrarlanıyor" diye konuştu.

16 gündür mesai saatleri içerisinde bildiri ve belgelerini İçişleri Bakanlığı'nın Çankaya ilçesinde bulunan adresine götürdüklerini ifade eden Kamaç, "16 gündür karşımızda bir muhatap bulamıyoruz" diye belirtti.