20 Eylül 2024 Cuma

Pervin Buldan: Hakkari zafere hazır

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Şemdinli ve Yüksekova'da gerçekleştirilen mitinglerde konuştu. Buldan, "Hakkari?de 3-0 yapacağız, dosta düşmana göstereceğiz Hakkari?nin iradesini. Hakkari 24 Haziran seçimlerinde büyük bir zafer elde edecek. Şemdinli?den bu dönem rekor bekliyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şemdinli mitinginde yaptığı konuşmada "Şemdinli halkı çok büyük bedeller ödedi, Şemdinli halkı her zaman inkar edildi. Ama her zaman mücadelesine sahip çıktı. Hiç kimsenin önünde diz çökmedi. kimseye biat etmedi" dedi.

"Şemdinli’de yaşanan acıları asla unutmayacağız. Şemdinli’de geçen sene köylülerin başına İHA’larla bombalar yağdıranları unutmayacağız. Halkımız piknik yaparken başlarına bomba yağdırdılar. Bir de dediler ki, 'piknik yapanlar teröristti'. SİHA'dan tepeden bakarken bu halkı terörist olarak görenlere, 24 Haziran’da en güzel cevabı vereceğiz" diyen Buldan, şöyle devam etti: "Şemdinli’de çobanlarımız işkence gördü, Şemdinli halkını dize getirmek istediler. Gelip görsünler, Şemdinli halkı yıkılmadı. Burada JİTEM’le  beraber, Umut Kitabevinde Seferi Yılmaz’a düzenlenen o provokasyon bugün Suruç’ta ve Kürdistan’ın her yerinde uygulanıyor. Çünkü zihniyet değişmedi. O zihniyet bugün AKP hükümetinin ittifakında da ortaya çıktı. 90’lı yıllarda Çiller’le, Ağar’la kol kola yürüyorlardı. Şimdi aynı sahneyi paylaşıyorlar. Ama biz bu ülkeyi 90’lara götürülmesine izin vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da biz kazanacağız."

Tutuklu bulunan Abdullah Zeydan ve Selma Irmak’a selam gönderen Buldan, "Siz şimdi daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. Çünkü milletvekili adayınız cezaevinde, sevgili Leyla Güven cezaevinde. Ama ben inanıyorum ki, Şemdinli, Leyla Güven’i bağrına basacak. Hakkari’de 3-0 yapacağız, dosta düşmana göstereceğiz Hakkari’nin iradesini. Hakkari 24 Haziran seçimlerinde büyük bir zafer elde edecek. Şemdinli’den bu dönem rekor bekliyoruz" dedi.

 


KARANLIK BİR TARİH DEĞİL BARIŞ DOLU BİR GELECEK İSTİYORUZ

Pervin Buldan daha sonra HDP'nin Yüksekova'da düzenlediği mitinge katıldı. "Bu ülkenin tarihi hep acılarla, katliamlarla dolu. Kullanacağımız oylarla, artık karanlık bir tarih değil barış dolu bir gelecek istiyoruz" diyen Buldan, Yüksekova halkının her zaman barış mücadelesi verdiğini söyledi.

Buldan, "Ama 16 yıllık iktidarı boyunca AKP Gever’e her zaman zulmetmiştir. Sizin iradenize her zaman el koymuştur. Temsilcilerimizi, belediye eşbaşkanlarınızı tutuklamıştır. Size büyük haksızlık yapıldı. Kimi seçtiyseniz cezaevine gönderdiler. Belediyelerinize kayyumlar atadılar. O kayyumlar Kürt halkının tüm değerlerine saldırdılar. Ama biz o kayyum anlayışını o beton anlayışını 24 Haziran’da sandıklara gömeceğiz. Bu coğrafya artık savaş, kan istemiyor. Bu coğrafya gençlerin toprağa düşmesini istemiyor, analarımız ağlamak istemiyor. Herkesin gönlü eşit yaşamdan yana. Kendi kimliğimizle bu coğrafyada yaşam hakkı istiyoruz. İşte HDP bunun için var. İşte Selahattin Demirtaş bunun için var" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi imha edenlere, bizi inkar edenlere, bizi görmezden gelenlere en büyük cevabınızı iki gün son vereceğiz. 24 Haziran’dan sonra artık bu ülkenin OHAL’den, KHK’lerden baskılardan kurtulduğu geleceği hep birlikte elde edeceğiz. Sadece kararlı olalım, vicdanlı olalım, iradeli olalım. Sandığa gittiğimizde tercihimiz Türkiye’nin geleceği için olacak. Adaletten, hukuktan, insan haklarından yana tercih kullanacağız. Artık onların saltanatına son verme zamanı gelmiştir."