27 Temmuz 2024 Cumartesi

Peri beldesinde seçim çalışmaları başladı

DEM Parti, Dersim'in Peri beldesinde seçim çalışmalarına başladı. Peri Belediyesi Eşbaşkan adayı Orhan Çelebi, "Biz burada yaşamaya ve bu halkın iradesi olmaya devam edeceğiz. Yeniden el ele vererek belediyemizi geri almak istiyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim'in Peri beldesinde seçim çalışmalarına başladı. 2019 yerel seçimleri sonrası yerine kayyum atanan ve tutuklanan Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi'nin yeniden DEM Parti adına belediye eş başkanı adayı olduğu Peri'de çalışmalara DEM Parti Dersim Belediye Eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak'ın yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve çok sayıda kişi katıldı.

Peri'ye bağlı Seyitli Köprüsü, Sörek, Örs, Pahnik, Basü ve Akpazar merkezinde esnaf ziyareti ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Peri Belediye Eşbaşkan adayları Orhan Çelebi ve Naciye Aslan, ziyaretlerde halkın sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini anlattı.

Ziyaretlerde konuşan Orhan Çelebi, kayyum belediyenin Peri'de hiçbir çalışma ortaya koymadığını vurgularken, halk da kayyuma tepki gösterdi.

Çelebi, "Sizlerle birlikte, irademizle Peri'mizi kayyumdan almıştık ama bu yönetim şeklini beğenmeyen iktidar iradenizi gasp ederek yeniden kayyum atadı. Biz burada yaşamaya ve bu halkın iradesi olmaya devam edeceğiz. Yeniden el ele vererek belediyemizi geri almak istiyoruz. Bu nedenle yola revan olduk. Yarım kalan projelerimiz vardı, bunları hayata geçirmek için yeniden başlayacağız. 'Yeniden kayyum atanır' tartışmalarına hiç gerek yok. Bu tartışmaların bir anlamı yok. Biz irademize sahip çıkacağız. Kayyum da atansa yeniden alacağız. AKP'nin yalan ve talan politikalarına kanmadan yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.