21 Eylül 2024 Cumartesi

People'se Bridge'den İHA/SİHA saldırılarına karşı dayanışma çağrısı

İHA/SİHA saldırılarına karşı uluslararası dayanışma çağrısı yapan People's Bridge, Erdoğan rejiminin seçim sonuçlarına yaslanarak, Astana görüşmelerinde somutlaşan diplomasi trafiğinde avantaj sağlamak ve DAİŞ'lilerin yargılanmasını önlemek üzere saldırılarını arttırdığına dikkat çekti.

Rojava/Kuzeydoğu Suriye halkları ile dayanışma kurumu People's Bridge bir yazılı açıklama yaparak İHA/SİHA saldırılarına karşı uluslararası dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

22 Haziran'da Kamışlo'da düzenlenen saldırıda Özerk Yönetimi Temsilcilerinden Yusra Darwish ve Liman Şiweş ile Firat Tuma'nın ölümsüzleştikleri hatırlatılan açıklamada faşist Türk devletinin saldırılarını yoğunlaştırdığının altı çizildi.

T.C.'nin Özerk Bölgenin altyapısı ve toplumsal inşasını yıkmak istediğini vurgulayan açıklamada People's Bridge, emperyalist güçlerin sorumluluğuna dikkat çekti. "ABD ve Rusya'nın desteğiyle, açık hava sahası koşullarında yürütülen hava savaşı"nın devrimin öncülerini tasfiye etmek, onun devrimci çizgisini zayıflatmak, işgalin yolunu açmak ve halkı mültecileştirmek amaçlı yürütüldüğü vurgulandı.

Seçim sonuçlarına yaslanarak, Astana görüşmelerinde somutlaşan diplomasi trafiğinde avantaj sağlamak ve DAİŞ'lilerin yargılanmasını önlemek üzere Erdoğan rejiminin saldırılarını yoğunlaştırdığı bir kritik aşamadan geçildiği kaydedilen açıklamada "Tek yol direniş ve enternasyonal dayanışma" denildi.
Rojava/Kuzeydoğu Suriye'de halkların kazanımlarını korumak ve barışı güvencelemek için hava saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapan People's Bridge, hava sahasının kapatılması için dünya halklarının kendi hükümetlerine karşı baskıyı büyütmeleri çağrısı yaptı.