20 Eylül 2024 Cuma

PCR Arjantin: Kahrolsun Milei'nin açlık ve satış kararnamesi

Arjantin Devlet Başaknı Milei'nin politikalarına karşı açıklama yapan Arjantin PCR, "Bu hükümetin arkasındaki bir avuç emperyalist toprak sahibi ve tekel için biçilmiş kaftan olan bu önlemler, işçi sınıfına ve bir bütün olarak halka ağır darbe vuracak ve milyonları daha da yoksulluğa ve açlığa itecektir. Bu alçakça projeye sokaklarda karşı koymak için en geniş halk birliğini zorluyoruz" dedi.

Arjantin Devrimci Komünist Parti (PCR), Arjantin'de yeni seçilen Devlet Başkanı Javier Milei'nin halkı açlık ve sefalete sürükleyen "kemer sıkma" politikalarına ilişkin açıklama yaptı.

İşçilerin ve halkın haklarının yok edilmesi anlamına gelen Zorunluluk ve Aciliyet Kararnamesini reddettiklerini kaydeden PCR Arjantin, "Bu kararname ile Milei, 'kamu gücünün toplamını' kendisine mal ederek, Parlamentoyu bypass ederek ve demokratik özgürlükleri ihlal ederek kurumsal bir darbe gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Milyonlarca insanı yoksulluğun ve yoksunluğun derinliklerine sürükleyen mega-devalüasyonla işe başlayan bu hükümet, bu kararname ile yapabildiği her şeyi özelleştirmeyi, grev hakkını ve tüm işçi haklarını ortadan kaldırmayı, kira yasasını yürürlükten kaldırarak binlerce kişiyi sokakta bırakmayı, serbestleştirilmiş fiyatlarla ilaç alamayan hastaları ölüme mahkum etmeyi, toprak ve kaynakları emperyalistlere ve büyük toprak sahiplerine teslim etmeyi ve diğer halk karşıtı önlemleri almayı amaçlamaktadır" dedi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bu hükümetin arkasındaki bir avuç emperyalist toprak sahibi ve tekel için biçilmiş kaftan olan bu önlemler, işçi sınıfına ve bir bütün olarak halka ağır darbe vuracak ve milyonları daha da yoksulluğa ve açlığa itecektir. Bu alçakça projeye sokaklarda karşı koymak için en geniş halk birliğini zorluyoruz. Milei'nin açlık ve teslimiyet politikasına karşı büyük ve aktif bir ulusal grev için çalışacağız."