20 Eylül 2024 Cuma

Patronlara güvenmeyen Asır Plastik işçileri makinaların sökülmesini engelledi

Ayın 18'inde ödeme yapılacağının sözü verilen Asır Plastik işçileri, patronlara güvenmediği için o tarihe kadar fabrikada direnişi sürdürme kararı aldı. Sabah saatlerinde gittikleri fabrikada makinaların sökülmeye çalışıldığını gören işçileri, buna engel oldu. İşçiler, ödemeler yapılana kadar direnişi sürdüreceklerini kaydetti.

Maaşları ve tazminatları gasp edilen Asır Plastik işçilerinin direnişi 34. gününde kararlılıkla sürüyor.

İşçiler pazartesi (dün) patron Ahmet Çevik ve Zülküf Volkan Asar ile temsilcilerle görüşme gerçekleştirdi. Ve ayın 18'ine kadar ödeme yapılacağının sözü verildi. Ancak daha önce patronların avukatları ile görüşen işçilere, taahhüt edilen süreçte alacakları ödenmemişti.

Bu nedenle işçiler 18'inde ödeme yapılanan kadar fabrikada direnişi sürdürme kararlılığıyla sabah saatlerinde yine fabrikaya gitti. İşçiler Garanti Leasing tarafından gönderilen ustaların makinaları sökmeye çalıştığını gördü. Makinalar sökülürse fabrikanın tekrar işleme olasılığı da kalmayacak.

Ustaları gönderen ve nöbete başlayan işçiler, 18'inde ödemeleri yapılana kadar fabrikada nöbette olacaklarını ve direneceklerini kaydetti.