2 Ekim 2024 Çarşamba

Patnos Hapishane Müdürü görüşmeyi reddetti

Patnos L Tipi Hapishane idaresiyle görüşme talepleri reddedilen heyetin içerisinde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, hapishane müdürünün kendileriyle görüşmemesine tepki göstererek, "Belli ki burada bir şeyler saklanıyor" dedi.

Ağrı ve Iğdır hapishanelerindeki hak ihlallerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcilerinden oluşturulan heyet, Ağrı Barosu'nu ziyaret ettikten sonra Patnos'a geldi. Aralarında HDP milletvekilleri Fatma Kurtulan, Oya Ersoy, Abdullah Koç ve Hüseyin Kaçmaz ile ÖHD Genel Yöneticisi avukat Cahit Ertan'ın aralarında olduğu heyet,  Patnos L Tipi Hapishanesi İdaresi ile görüşme talebi reddedildi. Bunun üzerine heyet, hapishane önünde basın açıklaması yaptı.

Heyet adına kısa bir konuşma yapan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, hapishane müdürünün heyetle görüşmemesine tepki gösterdi. Hapishanedeki hak ihlallerini ve tutukluların darp edildiğine ilişkin Meclis'ten randevu talep ettiklerini; ancak kendilerine herhangi bir cevap verilmediğini aktaran Koç, son günlerde cezaevinde gündeme gelen hak ihlallerine dikkati çekti.

Hapishanede 4 tutuklunun gardiyanlar tarafından darp edildiğine ilişkin tutuklu aileleri tarafından kendilerine bilgi aktarıldığını belirten Koç, şöyle devam etti: "Bunları yerinde görmek yerine Patnos L Tipi Cezaevi'ne geldik ve müdürle görüşmek istedik; ancak bizimle görüşmek istemediklerini belirttiler. Kaç gündür telefonlarımıza çıkmıyorlar. Biz şunu belirtmek istiyoruz ki, Patnos Cezaevi'nde bazı şeyler oluyor. İnsan hakları söz konusudur. Biz durumu kabul etmiyoruz ve olayın takipçisi olacağız. Belli ki burada bir şeyler saklıyorlar. Dolayısıyla biz tüm insan hakları savunucularını ve bakanlığı bu konuda göreve çağırıyoruz. Bu cezaevindeki hak ihlallerini bu şekilde tüm dünyaya duyuracağız."