4 Ekim 2024 Cuma

Partizan: Gökhan Güneş'in kaybedilmesine izin vermeyelim

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin açıklama yapan PARTİZAN, "Bulunduğumuz tüm alanlarda, devrimci-demokratik güçlerle birlikte Gökhan Güneş'in akıbetini soralım. Devlet sokakta kaçırdı biz sokakta akıbetini soracağız" dedi.

İstanbul Başakşehir'de çalıştığı Uzun İnşaat'a giderken otobüsten indiği sırada kaçırılan ESP taraftarı Gökhan Güneş'ten dört gündür haber alınamıyor. 20 Ocak günü kaçırılan Güneş'in çalıştığı işyerinin kamera kayıtlarında kaçırılma anlarının olmasına rağmen karakol, emniyet ve tüm devlet kurumları üç maymunu oynuyor. Aile ve avukatlarının kaçırılma anına dair emniyete ulaştırdığı görüntüler hasır altı edilirken, Gökhan Güneş'in akıbetini soranlar gözaltına alınıyor.

Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin açıklama yapan PARTİZAN, "Ailesinin ulaştığı kamera kayıtlarında Gökhan Güneş'in zorla kaçırıldığı nettir. Yine görüntülerden anlaşılan devletin planlı bir şekilde bu kaçırmayı örgütlediğidir. Gökhan Güneş iki yıl önce de benzer bir saldırıya maruz kalmış, devlet tarafından kaçırılarak gözaltına alınmış, ertesi gün ailesine nerede olduğuna dair bilgi verilmiştir. Devlet bir kez daha aynı yöntemle Gökhan Güneş'i gözaltına almış ve üzerinden dört gün geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapılmamıştır" dedi.

Devletin devrimci ve yurtseverlerin mücadelesini bastırmak ve sindirmek amacıyla özellikle '90'lı yıllarda kullandığı kaçırma ve gözaltında kaybetme politikasının bugün yeniden uygulanmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Başta T. Kürdistan'ı olmak üzere, devrim mücadelesinin sürdürüldüğü her alanda devlet bu saldırı yöntemini devreye sokmuştur. Cumartesi Anneleri devletin bu saldırısına karşı örgütlenmiş ve büyük bir kararlılıkla anneler kaybedilen evlatlarının akıbetini sormuşlardır ve sormaya da devam etmekteler" diye kaydedildi.

İşsizlik ve yoksullukla boğulan işçi ve emekçiler, geleceği çalınan ve demokratik hakları gasp edilen gençler, her gün en vahşi yöntemlerle katledilen kadınlar, Kürt halkına saldırıyı tüm noktalarda sürdüren devlet ayakta durmak için daha büyük saldırıları organize ettiği ifade edilen açıklamada, "Bu durum tüm saldırı silah ve yöntemlerini devreye sokarak devrimci ve komünistleri, yurtsever güçleri kuşatma ve teslim almaya dönüştürülüyor. İşçi ve emekçilerin ekonomik, demokratik temelli gelişen mücadelesi, Boğaziçi ile kıpırdayan ve hızla diğer üniversitelere yayılan özerk-demokratik üniversite talepli mücadeleler egemenler için 'kaygı' verici görülmektedir. İşçi ve emekçilerin yoksulluğa ve açlığa dayanma sınırı artık kalmamıştır. Bu öfkenin patlamasını engellemek için dün kullandığı yöntemlerin tümünü bugün devreye sokmaktadır" diye belirtildi.

Gökhan Güneş'in kaçırılması ile verilen mesajın tüm devrimci demokratik güçlere olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu nedenledir ki bu saldırıya karşı ve somutta Gökhan Güneş'in akıbetini sormak hepimizin sorumluluğudur. Gökhan Güneş'i kaybetmeye çalışanları devrimci mücadelenin tarihinden, geçirildiğimiz işkence tezgahlarından, atıldığımız asit kuyularından tanıyoruz. Bu saldırılara karşı mücadele etmek zorunluluktur. Bu konuda gecikmeden, bulunduğumuz tüm alanlarda, devrimci-demokratik güçlerle birlikte Gökhan Güneş'in akıbetini soralım. Devlet sokakta kaçırdı biz sokakta akıbetini soracağız. Gündemle ilgili oluşturulacak eylem birliklerinde yer almak, bulunduğumuz yerlerde bu mücadeleye öncülük etmek görevimizdir" denildi.