20 Eylül 2024 Cuma

Paris'te ZORA'ya yönelik saldırılar protesto edildi

Paris'te bir araya gelen YS, SKB, Samdioun, ACTIT, PARTİZAN ve ZORA Pari, Alman devletinin Zora'ya yönelik gözaltı saldırısını protesto etti. Eylemde, Avrupalı emperyalistlerin siyonist İsrail'e cesaret verdiği kaydedilirken, Filistin halkıyla dayanışmanın süreceği vurgulandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te genç kadın örgütü ZORA'ya yönelik Berlin'de gerçekleşen ev baskını ve gözaltı saldırısı protesto edildi.

Young Strrugle (YS), Sokyalist Kadınlar Birliği (SKB), Samdioun (Palestinian Prisoner Solidarity Network-Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağı), Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), PARTİZAN ve ZORA Paris'in Strasbourg Saint-Denis kemeri önünde düzenlediği eylemde Filistin halkının meşru ve haklı direnişi selamlandı.

ACTIT: AVRUPALI EMPERYALİSTLER İSRAİL'İ GÜÇLENDİRİYOR
ACTIT adına söz alan Kemal Karanfil, "İsrail siyonist devleti savaş suçu işlemektedir. 7 Ekim'den bu yana Filistin halkının üzerine bombalar yağdırarak soykırım yapmaktadır. Avrupalı emperyalistler bu saldırıları cüretlendirmek için siyonist İsrail devletine çanak tutmaktadır. ZORA'ya yönelik saldırılar Alman devletinin safını ezilenden yana olmadığını bir kez daha göstermiştir" dedi.

ZORA: FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
ZORA Paris adına yapılan konuşmada ise, "Filistin halkının direnişinin ilk gününden bu yana tarafımızı ezilen ve sömürülenden yana olmuştur. Alman devleti başta olmak üzere Avrupalı emperyalistler Filistin halkını destekleyen kurum, örgüt ve kişilere türlü baskılar uygulamıştır. Yasaklar ve cezalarla Filistin halkına karşı halkların dayanışmasının önüne geçmeye çalışmışlardır. Fakat tüm bu saldırı ve baskılara rağmen Avrupa işçi ve emekçileri Filistin halkının yanında olmayı sürdürmüşlerdir. Şimdi Almanya devleti baskı ve şiddet dozajını artırarak önce Filistinli tutsakların dayanışma örgütü olan Samidoun'u yasaklamış, bu da yetmeyince ileri çıkan genç kadın örgütlenmesi ZORA'ya yönelik polis operasyonları gerçekleştirmişti. Bizler bu saldırlar karşısında asla yılmayacağız. İlk günkü gibi Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.