21 Eylül 2024 Cumartesi

Paris'te 'Suruç için adalet' paneli gerçekleştirildi

Paris'te düzenlenen "Suruç için adalet" panelinde 33'lerin Kobanê'ye neden gitmek istediği, "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası hatırlatıldı. Düş yolcularının dün oluşturmak istediği halkların dayanışma köprüsünün bugün de mücadelesinin verildiği belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Suruç katliamının yaklaşan yıldönümü nedeniyle bir panel gerçekleştirildi.

AVEG-KON'a bağlı faaliyetlerini sürdüren ACTIT lokalinde gerçekleşen panelde Suruç davası avukatlarından Can Tombul ve Young Strugle (YS) adına temsilci konuşmacı olarak katıldılar.

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu anısına saygı duruşu ile başlayan etkinliğe BİRKAR ve ADHK de destek verdi.

Avukat Can Tombul Suruç katliam süreci ve sonrasındaki adalet mücadelesi hakkında bilgiler vererek "Gerçek adalet toplumsal mücadele konularında birleşik mücadeleyle sağlanabilir" dedi.

YS adına yapılan sunumda o dönem, "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyasının amacı ve hedefi hakkında bilgi verdi. SGDF'li gençlerin özverili bir çaba ile Kobanê'ye yönünü çevirerek devrimi solumak istediklerinin belirtildiği konuşmada "33 düş yolcumuzun dün yaratmak istedikleri halkların dayanışma köprüsü bugün de aynı şekilde mücadele konumuz olmayı sürdürüyor. 33'lerimizin Gencecik ömürlerinden öğrenmeyi sürdürmekse boyun borcumuzdur" denildi.

Panel soru ve görüşlerin belirtilmesi ile son buldu.