20 Eylül 2024 Cuma

Paris'te Osman Nuri Ocaklı anıldı

MLKP'nin ölümsüzleşen komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Paris'te düzenlenen anmada, Ocaklı'nın yaşamını partisinin ve devrimin ihtiyaçlarının şekillendirdiği kaydedildi.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 12 Haziran'da Türk devletinin Kobanê'ye yönelik saldırısında şehit düşen komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Fransa'nın başkenti Paris'te anma düzenlendi.

Kilis şehitleri ve Hüseyin Toraman'ın ölümsüzlük yıldönümlerinde gerçekleşen etkinlik saygı duruşuyla başladı. Etkinliğin gerçekleştiği salona Osman Nuri Ocaklı, Kilis şehitleri ve birçok ölümsüzün fotoğrafları asıldı.

Osman Nuri Ocaklı'nın mücadele hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından MLKP MK'nin Osman Nuri Ocaklı için açıklaması okundu.

MLKP: PARTİSİNİN VE DEVRİMİN İHTİYACI ONUN YAŞAMINI ŞEKİLLENDİRDİ
Söz alan MLKP temsilcisi, Ocaklı'nın 35 yıllık mücadele yaşamına büyük özveriler, bedeller ve mutlu bir devrimcilik sığdırdığı belirtildi. Konuşma şöyle devam etti: "Partisinin ve devrimin ihtiyaçları onun yaşamını şekillendiren temel etmenler oldu. Bekaa'dan, Türkiye, Kurdistan ve Rojava'ya uzanan bu onurlu ömürde zindan direnişçiliği, illegal parti örgütçülüğü, politik askeri cephede bir nefer, kızıl bir komutan, kadın devrimi çizgisinde bir erkek komünist, her daim parti emekçiliği vardır. Bugün tasfiyeci saldırıların devrimci hareketi etkisizleştirmeye, sınırlandırmaya çalıştığı bir dönemde Filistin halkının siyonist İsrail'e karşı yürüttüğü mücadeleyi tıpkı Rojava halklarının faşist Türk sömürgeciliğine karşı yürüttüğü mücadelenin sahiplenilmesi gereği açıktır. Yılmaz yoldaş gibi, Kilis şehitlerimiz ve Hüseyin Toraman yoldaşlar haklı mücadelemizin nasıl sahiplenilmesi gerektiğini bize göstermişlerdir. Onların yükselttiği devrim ve sosyalizm bayrağını gönderde tutmak boynumuzun borcudur."

KGÖ: MİLİTAN DEVRİMCİ VARLIĞINDAN ÖĞRENECEĞİZ
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, "Genç devrimciler olarak Yılmaz Behrareş'in devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çizgisini feyz alacağız. Onun ve diğer ölümsüzlerimizin yaşamlarından öğreneceğiz. Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamı boyunca politik çalışmasının her gününü doldurdu ve örgütledi militan devrimci varlığından öğreneceğiz" dedi.

SINIR TANIMAZ DEVRİMCİLİĞİ ANLATILDI
Anmada Osman Nuri Ocaklı'nın değişik dönemlerde mücadele içerisinde yer alan yoldaşları da söz alarak yaşamının öğrenilmesi gereken bir devrimci miras olduğunu belirttiler. Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmalarda Osman Nuri Ocaklı'nın sınır tanımaz devrimciliği anlatıldı.

Anmaya katılan CDK-F ve BİRKAR adına da konuşmalar yapıldı, Osman Nuri Ocaklı'nın herkes için bir rol model olduğu belirtildi.