20 Eylül 2024 Cuma

Paris'te ölümsüzler anıldı

Paris'te düzenlenen Kasım Şehitler Ayı etkiliğinde, devrim şehitlerinin bayrağının daha yükseğe taşınacağı sözü verildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla Kasım Şehitler Ayı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, ölümsüzlerin mücadelesinin yürütüleceği kaydedildi.

KOMÜNİST GENÇLERDEN MİLİS YÜRÜYÜŞÜ
Komünist gençlerin milis yürüyüşüyle başlayan etkinlik, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla devam etti. Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) mücadele tarihinin ve şehitlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından MLKP adına bir konuşma yapıldı.

'BAYRAĞI DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ'
Kasım ayının tarihçesine değinilen konuşmada, "Kasım ayı dolayısıyla tüm şehitlerimizi bir kez daha anarken, onların bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere taşıyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" denildi. Siyasal süreç değerlendirilmesi yapılan konuşmada, MLKP'nin oynadığı rol, işçi ve emekçilere düşen görevler üzerinde durdu.

MLKP adına yapılan konuşmada, "Emperyalist kapitalist sistemin varoluşsal krizinin derinleştiği, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin kışkırtması ile yeni bir dünya savaşının emarelerinin daha fazla ortaya çıktığı bugün; işçi sınıfına yönelik baskının arttığı günlerden geçiyoruz" vurgusu yapıldı. Medya Savunma Alanlarında, Rojava'da sömürgeci saray diktatörlüğü Kürt halkına yönelik soykırımcı saldırılarını sınırsızca arttırdığının altı çizilen konuşmada, "Faşist şef her gün savaş uçakları, SİHA'larla ölüm kusarken, İsrail siyonizmi ABD ve Avrupa burjuva devletlerinin desteği ile Gazze'de, Batı Şeria'da fosfor bombaları, yasaklı silahlarla yerleşim alanlarını, hastaneleri hedef alarak soykırımcı, katliam saldırılarını sürdürüyor" denildi.

'MLKP'NİN ÇAĞRILARINI EN GENİŞ KİTLELERLE BULUŞTURACAĞIZ'
Kapitalist emperyalizmin tüm işçi sınıfı ve ezilenlere dönük saldırılarında örgütlenmekten başka çarenin olmadığını vurgulayan temsilci, etkinlik katılımcılarını Avrupa kentlerinde de devrimci çalışmalara daha fazla güç vermeye, MLKP'nin çağrılarını en geniş kitlelerle buluşturmaya çağırdı.

TOP: DEVRİME TANIKLIK ETMEK İÇİN ROJAVA'YA GİTTİ
Ardından Ölümsüzlerin aileleri ve gaziler sahneye çağrıldı. Tüm aileler adına kitleye seslenen ölümsüz MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz'ün kız kardeşi Nazlı Top, devrim ve sosyalizm şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Nazlı Top, Zeki Gürbüz'ün yaşamından, mücadelesinden kesitler aktardı. Top, "Zeki kararlı bir devrimciydi, mücadelenin birçok alanında emek verdi, yeraltı çalışmasında ustalaştı, sayısız düşman saldırısından başarıyla çıktı. Devrime tanıklık etmek, Rojava devrimini güçlendirmek, sosyalizmle taçlandırmak için çok istediği Rojava'ya gitti. Kızıl komutan oldu. Ve faşizm alçakça bir saldırıyla onu aramızdan aldı" dedi.

Şehitlere bağlılığın onların ideallerine sahip çıkmaktan geçtiğini belirten Top, "Mücadele her alanda, coğrafyada. Buralarda yerimizi alarak devrimci mücadelemizi geliştirmeliyiz" diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

Etkinlikte Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına konuşma yapıldı. TSP adına yapılan konuşmada, devrimci tutsakları maddi ve manevi olarak sahiplenmenin önemine dikkat çekilerek, tutsaklara mektup gönderme çağrısı yapıldı. Ardından tutsakların çıkardığı Düş Postası dergisi salonda dağıtıldı.

KGÖ: KOMSOMOLCA SAVAŞIM MİRASINI DEVRALDIK
KGÖ adına yapılan konuşmada ise, Kasım ölümsüzler ayının bağlılık ve eylem ayı olduğuna dikkat çekilerek içinde bulunulan dönemin bedel dönemi olduğu, niteliği arttırmanın gerektiğinden bahsedildi. Genç komünistlerin Şengül Boran'dan, Yasemin Çiftçi'den, İvana Hoffmann'dan, Cebrail Günebakan'dan, Zilan Destan'dan, Özgür Namoğlu'ndan komsomolca savaşmanın mirasını devraldıkları belirtilerek hesap sorma ve devrim sözü verildi.

Geceye Fransa TKİP adına gönderilen mesajda devrimci dayanışmanın büyütüleceği belirtilirken, MLKP/KKÖ mesajında ise komutanlaşan kadın ölümsüzler anıldı. KKÖ mesajında faşizme ve erkek egemen kapitalist sisteme karşı, erkek-devlet şiddetine karşı kadınların mücadelede kararlı oldukları, 8 Mart ve 25 Kasımların bunun tanığı olduğu vurgulandı.

Sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namirin", "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor" sloganlarının haykırıldığı etkinlik, ezgilerle sona erdi.