21 Eylül 2024 Cumartesi

Paris'te Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu için sergi

Paris'te Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu için resim sergisi düzenlendi, genç komünistler Köln'de ise duvar resmiyle anıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde 17 Haziran'da gerçekleştirilecek Ivana Hoffmann festivali öncesi Fransa'nın başkenti Paris'in République meydanında Paris Young Struggle (YS) tarafından bir resim sergisi düzenlendi.

Ivana Eylem Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Rojava'da şehit düşen Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'nun yaşamını resmeden çeşitli fotoğraf kareleriyle birlikte, gerilla yaşamına dair kimi resimler sergilendi.

Paris YS adına sergi öncesi yapılan açılış konuşmasında, Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'nun Rojava devrim savunmasında ortaya koydukları öncü çıkışlara vurgu yapılırken, devrimi savunmakta yaşamlarını feda etmekte en küçük tereddüt göstermediklerinin altı çizildi.

Her iki enternasyonalist genç komünistin yaşam pratiklerinin, Rojava devriminin sömürgeci Türk devleti tarafından işgalle tehdit edildiği, günlük katliamların yaşandığı günümüzde daha bir anlamlı olduğu belirtildi. Onlardan öğrenmenin tüm devrimciler, özellikle genç komünistler için güçlü bir devrimcilik için elzem olduğunun da vurgulandığı konuşmada, 17 Haziran'da Duisburg'da gerçekleştirilecek festivalde buluşma çağrısı yapıldı.

Özgür Namoğlu'nun doğum günü nedeniyle kesilen pasta, sergi katılımcılarına alkışlar eşliğinde dağıtıldı.

Yaklaşık 2 saat süren sergi, "İvana Hoffmann yaşıyor, komünistler savaşıyor", "Özgür Namoğlu yaşıyor, komünistler savaşıyor", "Yaşasın Rojava Devrimimiz" sloganlarıyla son buldu.

KÖLN'DE DUVAR RESMİ ASILDI
Özgür Namoğlu'nun doğum günü vesilesiyle ve Ivana Hoffmann'ın anısına Köln Mülheim on the Rhine'da "Heads up, comrades!" (Başlar yukarı, yoldaşlar!) yazılı bir duvar resmi asıldı.

KGÖ ve KJ şunları yazdı: "Kendinize özgürlüğün ne olduğunu mu soruyorsunuz? Özgürlük çağrısı aynı zamanda Özgür ve Ivana'nın kalplerinde taşıdığı şeydir. Kürdistan ve tüm ezilenler için özgürlük, tüm işçiler, kadınlar ve LGBTİ+'lar için özgürlük. Her ikisi de komünist partileri MLKP'nin devrimi savunma çağrısına uyarak Dortmund ve Duisburg'dan yola çıktılar. Her ikisi de Kapf'ta ölümsüzleşti. Ivana Hoffmann (Avasin Tekosin Günes) 2015, Özgür Namoglu (Firat Neval) 2023. Bizi birleştiren nedir? Özgürlük iradesi, devrim iradesi!"