21 Eylül 2024 Cumartesi

Paris'te ırkçılık karşıtı yürüyüş

AvEG-Kon'nun Avrupa'da başlattığı "Irkçılığa hayır dayanışmaya evet" kampanyasının finali Paris'te ACTİT ve SKB'nin düzenlediği yürüyüşle yapıldı.
Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) ve Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) çağrısı ile Paris Villier le Bel Garı önünde bir araya gelen Türkiyeli göçmenler yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Yürüyüş boyunca "Irkçılığa hayır dayanışmaya evet", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Türkiyeli ve Kürdistanlıların yoğun olarak yaşadığı Villier le Bel sokaklarında yapılan yürüyüş boyunca bildiri dağıtımı ve konuşmalar yapıldı.
 
Gar önünde sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ırkçılık karşıtı mücadelenin bir kampanya ile sınırlı kalmayacağı ve bundan sonraki süreçte de örgütsel çalışmaların ana konusu olduğu belirtildi. Göçmenlere ırkçılık karşıtı mücadelede aktif rol almaları çağrısı yapıldı. Ayrıca Türkiye'deki açlık grevleri ve direnişlerine, Leyla Güven'in eylemine vurgu yapılarak duyarlılık çağrısında bulunuldu. Eylem atılan sloganlarla son buldu.
 
AvEG-Kon'nun Avrupa genelinde 9 Aralık günü başlattığı "Irkçılığa hayır dayanışmaya evet" kampanyası boyunca; "Irkçı ayrımcı yasalar kaldırılsın, saldırılar önlensin", "Herkese eşit ve politik haklar tanınsın", "Göçmenlere yönelik polis katliamları son bulsun", "Göçmen ve mülteciler bahane edilerek çıkartılan terörle mücadele yasası geri çekilsin" talepleri dile getirildi.