23 Eylül 2024 Pazartesi

Paris halkı 'Faşizme geçit vermeyeceğiz' dedi

Fransa'da başkanlık seçimlerine 1 hafta kala birçok demokratik kitle örgütünün çağrısıyla sokaklara dökülen Paris halkı, yükselen faşist partilere karşı sokakta mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Fransa'da başkanlık seçimlerine 1 hafta kala, CGT, Solidaires, Young Struggle Paris, Jeune Garde ve Collectif Antifasciste Étudiant'ın da aralarında olduğu 30 siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve sendikanın çağrısıyla binlerce kişi Paris sokaklarına çıktı. Paris halkı, Fransa'da yükselişe geçen faşist partilere karşı sesini sokakta yükseltirken, özellikle gençler eyleme yoğun katılım sağladı.

République Meydanı'nda başlayan eylemde, ortak basın açıklaması sonrası halk, Nation Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Göçmenleri değil, faşistleri kovacağız", "Gençlik faşizm ile mücadele edecek" ve "Sokaklar bizimdir, sokaklarda faşist istemiyoruz" sloganları atıldı. Eylemde, antifaşist Rojava devrimi de selamlandı.

Yürüyüşün örgütleyicilerinden olan Young Struggle Paris temsilcisi, ülke genelinde son yıllarda yükselen faşist yapılara karşı Paris halkının tepkisini ortaya koyduğunu belirtti. Temsilciden gelen mesaj, şöyle devam etti: "Yürüyüşe gençlerin ilgisinin yüksek olması, yeni neslin faşizm ve kapitalizme karşı bir alternatif yol aradığının göstergesidir! Yürüyüş yerinin değiştirilmesine ve yüksek polis baskısına rağmen, insanların sokaklara çıkması bizim kararlılığımızı arttırıyor!"

Canlı geçen yürüyüş alkışlar ve sloganlarla son buldu.