19 Eylül 2024 Perşembe

'Özgürlüğe ses ver' eylemi: Tüm tutsaklarımıza sahip çıkacağız

Bakırköy Hapishanesi önündeki "Özgürlüğe ses ver" eyleminde konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Otlu,  "Bu ülkede yoksulluğun, işsizliğin bitmesini, Kürdistan'daki işgalci ve sömürgeci politikaların son bulmasını istiyorsak, AKP-MHP faşist iktidarı İmralı'daki kapıyı açmak zorundadır" dedi. Otlu, tecrit işkencesi son bulana, Kürt sorununda demokratik çözüm sağlanana kadar mücadelenin süreceğini söyledi. 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının, PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle başlattığı "Özgürlüğe ses ver" eylemi gerçekleşti. İstanbul'da Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun yanı sıra siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi de destek verdi.

Eylemde, "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı açılırken, tutsak yakınları "Özgürlüğe ses ver" yazılı önlükler giydi.

AKMAN: AÇLIK GREVİ YAPTIĞI İÇİN 11 GÜN HÜCREDE TUTULDU
İlk sözü alan tutsak yakını Fincan Akman, hapishanede tutsak oğlu Yakup Akman'ın durumuna işaret etti. Akman, "Benim oğlum açlık grevinde yer aldığı için 11 gün boyunca tek kişilik hücrede tutuldu. Ve yine benimle telefonda yaptığı konuşma gerekçesiyle 2 aylık telefon görüş yasağı verildi. Oğlumun sağlık sorunları var. Biraz vicdan ve merhametiniz olsun. Neden çocuklarımıza bunu yapıyorsunuz? Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.
 
OTLU: NEREDEYSE 4 YILDIR ÖCALAN'DAN HABER ALINAMIYOR
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da uzun zamandır "özgürlüğe ses ver" eyleminde bir araya geldiklerini söyledi. İmralı'da tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin ortadan kaldırılması için mücadele ettiklerini dile getiren Otlu, "Neredeyse dört yıldır sayın  Abdullah Öcalan'dan haber alınamıyor. Ne avukatlarıyla ne ailesiyle görüştürülüyor; ne mektup veriliyor ne de gazete" dedi. 

"Özgürlüğe ses ver" derken önce Kürt sorununda demokratik çözüm istediklerini kaydeden Otlu, koşulunun ise tek yolunun Öcalan'la görüşme olacağını belirtti. "Bu ülkede yoksulluğun, işsizliğin bitmesini, Kürdistan'daki işgalci ve sömürgeci politikaların son bulmasını istiyorsak, AKP-MHP faşist iktidarı İmralı'daki kapıyı açmak zorundadır" diyen Otlu; tecrit işkencesi son bulana, Kürt sorununda demokratik çözüm sağlanana kadar mücadelenin süreceğini söyledi. 

'AĞIRLAŞTIRILMIŞ TECRİT TÜM HAPİSHANELERE YAYILDI'
Kürt sorununda demokratik çözüm, halkların eşitliği ve kardeşliğini istediklerini yineleyen Otlu, "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit tüm hapishanelere yayıldı. AKP rejimi Sivas katliamının failini hasta diye, yaşlı diye tahliye etti. Ama bizim tutsaklarımızı bırakmıyor. 30 yıllık tutsaklarımızın hapishanelerden çıkmasını engelliyor. Bütün hapishanelerdeki hasta tutsakların tahliyesini, tahliyesi gelen yoldaşlarımızın tahliyesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hapishane koşullarının insanca olmadığını, tutsakların sağlığını kötüleştirdiğini söyleyen Otlu, "Tüm tutsaklarımıza sahip çıkacağız. Bütün hapishanelerdeki tutsaklarımız onurumuzdur. Yaşasın hapishaneler direnişimiz, siyasi tutsaklar onurumuzdur" vurgusu yaptı.

OTURMA EYLEMİ YAPILDI
Konuşmaların ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi esnasında, "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Tecrit insanlık suçudur", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

Oturma eylemi alkış ve zılgıtlarla son buldu.