4 Ekim 2024 Cuma

Özgür Gençlik, 'Gençliğin Antifaşist Birleşik Mücadelesi' dosyası ile çıktı

Özgür Gençlik dergisinin 39. sayısı "Faşizme Karşı Tek Yumruk Tek Barikat" manşeti ile çıktı. "Gençliğin Antifaşist Birleşik Mücadelesi" dosya konusunun yer aldığı dergide, "Faşizmin Çarkı Daha Fazla Dönmeyecek!", "Faşizme Karşı Tek Yumruk Tek Barikat; Birleşik Örgütlenme ve Birleşik Eylem", "Faşizme Karşı Mücadelenin Güncel İhtiyacına Cevap; Birleşik Gençlik Meclisleri" başlıklarında üç yazıya yer veriliyor. Dergide Boğaziçi direnişçileri ile röportaj, tutuklu sosyalist gençlerin özgürlüğüne kavuşması için yürütülecek mücadeleye ilişkin perspektif ve deneyim yazıları da yer alıyor.

İki aylık periyotlarla yayınlanan Özgür Gençlik dergisinin 39. sayısı çıktı. Yayın hayatında 25. yılını dolduran ve yeni sayısını okurlarıyla buluşturan Özgür Gençlik, kapağına "Faşizme Karşı Tek Yumruk Tek Barikat" manşetini taşıdı.

Derginin "Gençliğin Antifaşist Birleşik Mücadelesi" dosyasında; "Faşizmin Çarkı Daha Fazla Dönmeyecek!", "Faşizme Karşı Tek Yumruk Tek Barikat; Birleşik Örgütlenme ve Birleşik Eylem", "Faşizme Karşı Mücadelenin Güncel İhtiyacına Cevap; Birleşik Gençlik Meclisleri" başlıklarında üç yazıya yer veriliyor. Dosyada, birleşik mücadele ve cepheleşme kavramları; politik mücadelede sonuç almanın, daha etkin olmanın, safları keskinleştirmenin, kitleleri daha büyük mücadeleler içinde eğiterek faşist burjuva diktatörlüğünü yıkma mücadelesinde zafer kazanmanın arayışı olarak ifade bulurken birleşik mücadele ve cepheleşme; iktidar bilinçli bir ideolojik ve politik çizgide yürüyen sosyalist gençliğin sırtını dönemeyeceği ve her dönem için yaratmayı/geliştirmeyi acil olarak önüne koyacağı bir görev olarak vurgulanıyor.

Kayyum rektör karşıtlığı ile gelişen ve bugün gelinen noktada toplumsal mücadelenin temel dinamiği ve gündemi haline gelen Boğaziçi Direnişi'nin içinden üç öğrenci ile yapılan "Boğaziçi Direniyor" başlıklı röportaj ve Hafıza sayfasında ODTÜ'nün faşist rektör Hasan Tan'a karşı mücadelesinden bugünkü Boğaziçi Direnişi'ne eylem notları derginin sayfalarında kendine yer buluyor.

Arka iç kapağına "Sosyalist Gençlere Özgürlük" sözünü taşıyan derginin dayanışma sayfasında "Tutuklu Öğrenciler için Mücadele ve Dayanışmaya!" başlığıyla yer alan yazıda tutuklu öğrencilerin sorunlarına dikkat çekilirken TÖDA (Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı) ve TÖDİ (Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi) deneyimlerinden bahsedilerek "Zindanlara mahkum edilmiş sıra arkadaşlarımız ve yoldaşlarımız için ses yükseltilmeli, burada da birleşerek bir yol açılması gereklidir" deniliyor.

Kayyum karşıtı mücadele içinde gözaltına alınan; gözaltında çıplak arama işkencesine ve tacize maruz kalan Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan'ın kaleme aldığı yazı derginin Boğaziçi Direnişi içinde hedef gösterilen ve nefret söylemleri ile karşılaşan LGBTİ+'lara ayrılmış sayfasında yer alıyor.

Kadın sayfasında "Bu Proje Bizden Geçmez" başlıklı yazı ile kadın üniversiteleri projesi karşıtı mücadeleye dair perspektif verilirken, teknoloji sayfasında "Mülki Yazılıma Mahkum Değiliz, Herkese Özgür Yazılım!", aktüel sayfasında "Rejimin Pandemi Krizi", ekoloji sayfasında "Ekolojik Çöküşün Bulandırdığı Sular", tarih sayfasında "Küba Devrimi'nin Sesi; Radio Rebelde", kuram sayfasında "Her Şey Sınıfsal, Herkesin Sınıfı Belli!" başlıklı yazılar yer alıyor.