20 Eylül 2024 Cuma

Özgür Gençlik dergisinin kadın özel sayısı çıktı

8 Mart'a giderken Özgür Gençlik dergisinin kadın özel  sayısı çıktı.

Özgür Gençlik dergisinin kadın özel sayısı çıktı. 8 Mart'a giderken kadınlarla buluşan dergide, kadın ve LGBTİ+'ların erkek egemen kapitalist sisteme karşı mücadelesinin ele alındığı çeşitli konularda 9 yazı bulunuyor. İki aylık periyotlarla yayınlanan dergi, matbu baskısının yanı sıra ozgurgenclik.net sitesinin arşiv kısmında okurlarıyla ayrıca dijital olarak da buluşuyor.

"Kadınların direnişi faşizmi yıkacak" manşetiyle yayınlanan Özgür Gençlik dergisinin kadın özel sayısında; "Makbul kadın olmayacağız", "Seçimimiz özgürlüğümüz, isyanımızla kazanacağız", "İstismara sessiz kalma", "Bugünümüz direniş yarınımız kadın devrimi", "Hapishanede kadın olmak", "Sağlık hakkımızı alacağız", "Kadınlar özgürlüğü seçiyor", "Ezilen kadınlar burjuva kadınlarla kardeşleşmeyecek", "Düşman bilinciyle harekete geçme zamanı" başlıklı 9 yazı bulunuyor.

Derginin "Makbul kadın olmayacağız" yazısında tarihsel olarak makbul kadınlık sınırları ve günümüzde bu sınırların nerede ve nasıl çekildiği inceleniyor. Makbul kadınlık sınırlarını kırma ve özgür genç kadınlar olmak için kadın ve LGBTİ+'lara 8 Mart'ta sokağa çıkma çağrısı yapılıyor.

"İstismara sessiz kalma" başlıklı yazıda politik islamcı faşist rejimin palazlandırdığı tarikat ve cemaatlerin kadın ve çocuklara karşı işledikleri suçlar ele alınıyor. AKP-MHP faşizminin çıkardığı yasalarla taciz ve tecavüz suçlarını ödül gibi cezalar yoluyla nasıl palazlandırdığı anlatılan yazıda tüm bunlara karşı kadın isyanını büyütme çağrısı yapılıyor.

Kadın devrimi programının ele alındığı "Bugünümüz direniş yarınımız kadın devrimi" başlıklı yazıda tarihsel olarak kapitalizm ve erkek egemenliğinin maddi temellerinden kadın devriminin ittifak güçlerine kadınların devrim yürüyüşü inceleniyor.

"Düşman bilinciyle harekete geçme zamanı" başlıklı yazısında ise LGBTİ+'lara seslenen dergi, başörtüsü ve ailenin korunmasını içeren anayasa değişiklik teklifi ile kadınlar ve LGBTİ+'ların nefret söylemi ile direkt hedef alınacağını, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen nefret mitingleriyle faşizmin kadın ve LGBTİ+'lara dönük saldırılarını artırdığını vurguluyor. Kapitalizmin LGBTİ+'ları içine çektiği düzenden kurtulma çağrısı yapılan yazıda özgürlüğün ancak örgütlenerek sokakta kazanılacağına dikkat çekiliyor.