21 Eylül 2024 Cumartesi

Özerk Yönetimin yardım konvoyları sınır kapılarında bekletiliyor

Depremden etkilenen halka ulaştırılmak üzere Özerk Yönetim tarafından hazırlanan yardımların ikincisi Tahiye sınırkapısına ulaştırıldı. Ancak Şam hükümeti tırların geçişine izin vermeyerek yardımların halka ulaşmasını engelliyor. Ayrıca Türk devletinin işgali altındaki kentlere gönderilen yardımlar da Em Cilûd kapısında bekletiliyor.

Maraş merkezli iki büyük depremde Suriye ve Rojava kentlerinde yaşayan halkta etkilendi. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremde halkın yardıma ilk koşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi oldu.

Şam rejimi denetimi altındaki kentler ve Türk devleti ile bağlı çetelerin işgali altındaki bölgelerde halkın ihtiyaçlarının karşılanmadığını tespit eden Özerk Yönetim yardım konvoyları oluşturdu.

50 tankerden oluşan yardım konvoylarının ikincisi Tahiye kapısına ulaştı. Minbic'ten yola çıkan konvoylarının geçişine Şam hükümeti yardımların izin verilmeyerek, yardımların halka ulaşması engelleniyor.

Özerk Yönetim'in bölgeye ulaştırılmak üzere gönderdiği akaryakıt tankeri sayısı 100'e ulaşırken, 30 akaryakıt tankeri de Türk devleti ve bağlı çetelerin işgali altındaki Suriye'nin kuzey bölgelerine gönderilmişti. Bu tankerler de Em Cilûd kapısında bekletiliyor.