18 Eylül 2024 Çarşamba

Özel sektör öğretmenleri İzmir'de indirimli ulaşım hakkını kazandı

İzmir'de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının mücadelesi sonuç verdi. Kolejde çalışan öğretmenler için ulaşımda indirim hakkını kazanan sendika, tüm eğitim emekçileri bu hakkı kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), İzmir'de kamuda çalışan öğretmenlerin toplu taşımada yararlandığı indirimden özel sektörde çalışan öğretmenlerin de yararlanması talebiyle aylardır mücadele vermiş; belediye önünde yapılan eylemler sonucunda konunun Belediye Meclisi'nde gündeme alınması çözümü noktasında söz verildiyse de uzun süre bir adım atılmamıştı.

11 Mart İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre karar Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle geçmişti.

Belediye tarafından indirimli ulaşım uygulamasının 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacağı bilgisi verildi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın verdiği mücadele sonucu elde ettiği kazanıma dair sendikanın İzmir İl Temsilcisi Zeliha Yılmaz şunları söyledi: "Bizler bu hakkı sendikanın verdiği mücadele sonucunda alsak da bu hak sendikanın mücadelesi göz ardı edilerek belediye tarafından verilmiş gibi açıklanmıştır. Ulaşımda eşitlik hakkı için İzmir'de birçok eylemlilikte bulunduk, birçok pankart astık, belediyenin yetkili birimleri ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde bu hakkın Diyarbakır, İstanbul, Adana, Mersin ve Kocaeli belediyelerinde mevcut olduğunu da dile getirdik. Mücadelemiz bu haktan tüm öğretmenler yararlanana kadar devam edecek."

Ulaşımda indirim hakkının sadece kolejlerde çalışan öğretmenler için tanımlandığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Ulaşımda indirim hakkını kolejlerde çalışan öğretmenlerle sınırlandırdılar. Bizim talebimiz ise MEB'e ataması yapılan tüm öğretmenlerin (kurs, rehabilitasyon ve sürücü kursu gibi farklı alanlardan öğretmenler) bu haktan yararlanmasıydı. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte bu haktan tüm öğretmenlerin yararlanması için mücadelemize devam edeceğiz."