20 Eylül 2024 Cuma

Özak patronunun yeni hamlesi tazminat

Direnişteki BİRTEK-SEN üyesi işçilerin azmini kıramayan Özak Tekstil ve işbirlikçi sarı sendika Öz İplik-İş, direnen işçileri arayarak tazminat teklif ediyor. BİRTEK-SEN ise "Tazminat vererek bizden kurtulacaklarını sanıyorlar. Biz tazminat alıp işten çıkmak değil, bütün haklarımızı alarak ve sendikamızla birlikte işe geri döneceğiz" dedi.

BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerinin direnişi 20. gününde kararlılıkla sürüyor. Urfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan ve Levi's gibi mağazalara üretim yapan Özak Tekstil işçileri, işyerinde maruz kaldıkları aşağılama, tehdit, hakaret ve mobbinge karşı mücadele yürütmek için işbirlikçi sarı sendika Öz İplik-İş'ten istifa ederek BİRTEK-SEN'e üye olmuştu. Fabrikada örgütlenme çalışmaları sürerken bir kadın işçi işten atılmış bunun üzerine yüzlerce işçi üretimi durdurarak direnişe geçmişti.

İki haftayı aşkın süredir Özak patronu ve sarı sendika arkalarına vali ve jandarmayı alarak işçilere karşı her türlü hukuksuzluğu işliyor; işçiler keyfi kurulan jandarma barikatıyla fabrikaya alınmıyor, jandarma saldırısına uğruyor ve işkenceyle gözaltına alınıyor. Geçtiğimiz günlerde BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alınmış ve işçilere gözdağı vermek için savcılık Türkmen hakkında tutuklanma talep etmişti.

İşçilerin direnişi kararlılıkla sürüyor. Yüzlerce işçi gerçekleştirdikleri toplantıda ne olursa olsun birlik ve beraberliklerini koruyarak, bu direnişi sürdürme kararı aldı.

Baskılar, işkenceli gözaltıları, tehditlere rağmen işçilerin direnişini kıramayan Özak Tekstil patronu ve işbirlikçi sarı sendika bu kez de tazminat teklifini devreye soktu. Patron ve sarı sendika temsilcileri direnişçileri arayarak tazminat teklif ediyor.

Sosyal medyada duruma ilişkin açıklama yapan BİRTEK-SEN, "Özak Tekstil patronu ve işbirlikçi sarı sendika şimdi de tazminat teklifiyle direnişi kırmak istiyor. İşten atma tehdidiyle, yasaklarla, hukuksuz müdahalelerle, jandarma baskısıyla, tomayla, gazla, gözaltılarla kıramadıkları direnişimizi tazminat vererek kıracaklarını sanıyorlar. Tarihinde tek bir işçiye işten çıkışta tazminat vermeyen Özak patronu, ve bu fabrikada şimdiye kadar tek bir işçinin tazminat hakkına sahip çıkmayan sarı sendikanın temsilcileri, direnişteki üyelerimizi tek tek arayarak tazminat teklif ediyorlar. Tazminat vererek bizden kurtulacaklarını sanıyorlar. Biz tazminat alıp işten çıkmak değil, bütün haklarımızı alarak ve sendikamızla birlikte işe geri döneceğiz! Özak Tekstil'e gerçek bir sendika girecek ve kölelik düzeni son bulacak!