20 Eylül 2024 Cuma

Özak önünden haykırdılar: Kahrolsun sarı sendikacılık

İkitelli'deki Özak Tekstil fabrikası önünden seslenen devrimci sendikalar, "Özak Tekstil direnişçileriyle dayanışmayı büyütelim. Bulunduğumuz her yerde Özak tekstilin üretim yaptığı markaların mağazalarını eylem alanına çevirelim" çağrısı yaptı, sarı sendika Öz İplik-İş devrimci sendikaları provoke etmeye çalıştı.

Dev Yapı-İş, Dev Turizm-Sen, Limter-İş, DGD-Sen, İnşaat-İş ve İşçi Emekçi Birliği, 20 gündür sendikal hakları ve daha iyi çalışma koşulları için BİRTEK-SEN öncülüğünde direnen Özak Tekstil işçilerine destek olmak için İkitelli'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önünde eyleme geçti.

ÖZ İPLİK-İŞ'TEN YOĞUN PROVOKASYON
Fabrika önünde toplanan Hak-İş'e bağlı sarı sendika Öz İplik-İş, eylem için yan yana gelen devrimci sendikaları hakaretler, tehditlerle ve yüksek sesle müzik çalarak provoke etti. Polisler ise sarı sendikayı korurken devrimci sendikaları ablukaya aldı.

İşçi Emekçi Birliği'nden Okan Karaçam, Öz İplik-İş sendikasının tarihinin işçilere ihanetle, patron işbirlikçiliğiyle dolu olduğuna dikkat çekerek, "İşte görüyorsunuz; Öz İplik-İş sendikası işçilere sahip çıkmak yerine burada bizlere provokatif eylemlerde bulunuyorlar. Biz de sizlere pabuç bırakmayız. Özak direnişinin yanında olmaya, onların sesini büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

'KAHROLSUN SARI SENDİKACILIK'
Öz İplik-İş sendikasının patronlar yerine direnen işçilerin karşısında durduğunu vurgulayan Karaçam, hem patronlar hem de sarı sendikalarla dişe diş mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Provokasyon uzun süre devam ederken, devrimci sendikalar da "Kahrolsun sarı sendikacılık", "Özak'a BİRTEK-SEN halaylarla girecek", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Özak işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla provokasyonlara yanıt oldu.

'İKTİDAR ÖZAK SERMAYESİNİ KORUMAK İÇİN SEFERBER OLDU'
Basın açıklamasını okuyan Osman Üney, Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özak Tekstil'de patronun fabrikaya getirdiği sarı sendika Öz İplik-İş'ten istifa eden işçilerin BİRTEK-SEN'e üye olduğunu kaydetti.

"İşbirlikçi sendikadan istifa eden işçilere gözdağı vermek isteyen Özak kapitalisti bir işçiyi keyfi bir şekilde işten attı. Özak işçileri arkadaşım yoksa üretimde yok diyerek üretimi durdurdular ve direnişe geçtiler" diyen Üney, AKP iktidarının Özak sermayesini korumak için her türlü yola başvurduğunu söyledi.

'ÖZAK İŞÇİLERİ KARARLILIKLA DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYOR'
Devletin tüm kurumlarıyla işçilerin karşısına dikildiğini belirten Üney, "Valisi, Müftüsü, jandarması patronun talimatıyla hareket ediyorlar. İşçilerin direnişini kırmak için gözaltı saldırısı, TOMA, polis copu, yerlerde sürükleme, işçilerin ailelerini arayarak tehdit etme, para teklif etme, özellikle kadın işçilere dönük aile baskısı oluşturma gibi her türlü azgın saldırıları sergilemekten geri durmuyorlar. İşçiler ve BİRTEK-SEN yöneticileri sürekli işkence ile gözaltına alınıyor. Tüm saldırılar karşısında Özak işçileri kararlı bir şekilde hakları ve gelecekleri için direnişlerini sürdürüyor" dedi.

Direnen Özak Tekstil işçilerinin yanında olduklarını söyleyen Üney, Anayasa, yasaların işçilerin için işlemediğine dikkat çekti. Tüm kuralların sermayedarların sömürüsüne uygun olarak belirlendiğini vurgulayan Üney, "Bizlere devlet herkesin devleti diyenler, pratikleriyle devletin işçinin-emekçinin değil sermayenin devleti ve onların hizmetindeki aygıt olduğunu bir kere daha gösteriyor" dedi.

Tüm saldırılara karşı işçi sınıfının mücadele bayrağını yükselten Özak işçilerini selamlayan Üney, "Biliyoruz ki kapitalist düzende elde edeceğimiz her şeyi mücadeleyle sınıf birliğimiz ve dayanışmamızla elde edeceğiz. Bu bilinçle Özak direnişinin sesini yükseltmek ve sınıf dayanışmasını büyütmek için bugün buradayız. Yarın da başka yerlerde olacağız" ifadelerini kullandı.

'ÖZAK'IN ÜRETİM SAĞLADIĞI MAĞAZALARI EYLEM ALANINA ÇEVİRELİM'
Üney, şöyle devam etti: "Özak Tekstil işçilerinin talepleri bir an önce karşılanmalı ve saldırılar son bulmalıdır. Yaşanan her türlü hukuksuzluklardan sadece Özak patronu sorumlu değildir. Onun üretim sağladığı dünyaca ünlü markalar olan Levi's, Mustang, Sandro, ZARA, Hugo Boss ve Joop da sorumludur. Saldırılar son bulmadıkça bu markaların mağazalarını da eylem alanına çevireceğiz. İktidar tarafından korunan ve her isteği yapılan Özak Tekstil sermayesini de rahat bırakmayacağız."

Tüm işçilere seslenen Üney, "Özak Tekstil direnişçileriyle dayanışmayı büyütelim. Bulunduğumuz her yerde Özak tekstilin üretim yaptığı markaların mağazalarını eylem alanına çevirelim. Özak işçilerinin kazanması sınıfımız adına bir kazanım olacaktır. Her yerde bu bilinçle hareket edelim. Yaşasın Özak Tekstil direnişimiz" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Direne direne kazanacağız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Özak işçisi yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.