20 Eylül 2024 Cuma

Özak direnişi dayanışmayla sürüyor

EMEP üyeleri direnişin 31. gününde Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti, direnişin tarihe altın harflerle kazındığını kaydetti.

Sarı sendika Öz İplik-İş ve devleti arkasına alan Özak Tekstil patronunun tüm saldırılarına rağmen BİRTEK-SEN üyesi işçilerin direnişi 31. gününde. Direnişini sürdüren işçileri bgün Emek Partisi (EMEP) üyeleri ziyaret etti.

Ziyarete "Özak işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak" pankartıyla gelen EMEP adına Genel Başkanı Seyit Aslan söz aldı. "İşçi sınıfının canını kanını sömüren bu düzeni birlikte yıkacağız" diyen Aslan, "Burada jandarmanın, polisin, müftünün, valinin; sermayenin tüm unsurlarının her türlü zorbalığıyla karşı karşıya kaldınız. Yasaların işçilerden yana olmadığını bizzat yaşayarak gördünüz. Sizler insanca bir ücret, insanca çalışma koşulları, kendinizi ifade edebileceğiniz demokratik bir sendika için mücadele ediyorsunuz. Ancak başta siz olmak üzere Türkiye işçi sınıfı bu baskı ve sömürü düzeninden kurtulmadığı sürece bu sorunları yaşamaya devam edecektir. Çünkü sistem işçi sınıfının canını, kanını sömürmek üzere kurulmuş bir sistemdir. O nedenle sadece sendikal hak ve özgürlükler, ücret, insanca bir yaşam mücadelesi değil, aynı zamanda işçi sınıfımızın Türkiye'de iktidara da gelebileceği koşulları oluşturması gerekiyor" dedi.

ASLAN: YENİ BİR DÜZEN KURALIM
Bu düzeni yıkıp yerine işçi sınıfı iktidarını kurmak için işçilerin bir partiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Aslan şöyle devam etti: "Gelin birlikte mücadele edelim, bu sistemi, bu baskı düzenini, işçi sınıfına açlık dayatan, ölüm dayatan sistemi hep birlikte yıkarak insanca yaşayacağımız bir düzeni hep birlikte kuralım. Bunu kurmadan ne işçi sınıfına ne emekçilere ne halka hiçbir zaman rahat bir yaşam olmayacaktır."

Konuşmasında asgari ücret ve MESS grup sözleşmesine de değinen Aslan, "Asgari ücret açlık sınırın altındadır. Yüzde bin 500'lere kadar kâr eden metal patronlarının 2024'ün ilk altı ayında önerdikleri zam yüzde 35'tir. Hem de metal işçilerinin hem asgari ücretle çalışan işçilerin hem de Özak Tekstil'deki işçilerin birleşik, örgütlü bir mücadelesi olmadan sermayeye ve onların iktidarına geri adım attırmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

KARACA: BU DİRENİŞ TARİHE ALTIN HARFLERLE ÇOKTAN YAZILDI
EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca da Özak işçilerinin bir aydır hem öğrendiğini hem de öğrettiğini belirtti. "Özak işçisi birliğini kazandı, özgüvenini kazandı, işçilerin değiştirme gücünün ne kadar önemli olduğunu kazandı. Bunların her birini tek tek ülkenin dört bir tarafındaki her bir işçiye kazandırdı" diyen Karaca şöyle devam etti: "Bugün ülkede patron diktatörlüğünü, sermaye diktatörlüğünü yıkmak için yalnızca bir fabrikada değil şehrin dört bir tarafına yayılmış bütün fabrikalarda, ülkenin her bir yanına yayılmış bütün işçi havzalarında aynı dirayeti, kararlığı ve örgütlülüğü göstermek zorundayız. Bu gücü sağlayabilmek ve yıkılmaz bir kale haline getirebilmek için işçi sınıfının partisi Emek Partisi her daim yanınızda olacak. Bu direniş tarihe altın harflerle çoktan yazıldı."

TÜRKMEN: ÖZAK İŞÇİSİ TÜRKİYE İŞÇİ SINIFI ADINA DİRENİYOR
Özak işçilerinin tüm işçi sınıfı için direndiğini belirten BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de "Biliyorlar ki Özak işçisi kazanırsa Türkiye'nin dört bir yanında işçiler kazanacak" dedi. Dayanışma için teşekkür eden Türkmen, "Bugüne kadar direnişimiz dağılır diye beklendi ama tüm engellemelere rağmen Özak işçisi gücünü gösterdi. Yıl başından sonra onlara bir sürprizimiz var. İşçileri bölmek için devreye soktukları oyunları boşa çıkaracağız. Bu direnişi birlikte bitireceğiz. Zaferle, kazanımla bu fabrikaya sendikalı bir şekilde geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.