20 Eylül 2024 Cuma

Özak direnişçilerine camiyi kapattılar: Aynılar aynı yerde

Sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için 12 gündür direnen Özak Tekstil işçileri bu sabah yine fabrika önüne gitti. Jandarma barikatıyla fabrika önüne geçmeleri engellenen işçilere bugün camiyi de kapattılar. Sendika, devletin tüm kurumlarıyla patronun yanında yer aldığını vurguladı, "Herkes safını aldı. Aynılar aynı yerde" dedi.

Urfa'daki Özak Tekstil fabrikasında Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK-SEN'e üye olan işçilerin başlattığı direniş 12. gününde.

Günlerdir jandarma barikatıyla karşılaşan işçilere bugün camiyi de kapattılar. Sabah saatlerinde fabrika önüne giden işçiler cami önünde kurulan jandarma barikatının karşısında beklemeye başladı.

BİRTEK-SEN hesabından yapılan paylaşımda, "Bu sabah işçilere camiyi de kapattılar. Hak arayan işçilere karşı yine asker yığınağı yapmışlar. Cami müftülük kararıyla kapatılmış diyorlar. Hak arayan işçiye cami de yasak, namaz da yasak, tuvalet de yasak! Bakkala gitmek bile yasak! Siyasi iktidar, valilik, kolluk kuvvetleri, müftülük… hepsi hak arayan işçilere karşı Özak Tekstil patronuna kalkan oldu. Herkes safını aldı. Aynılar aynı yere" denilerek devletin tüm kurumlarıyla işçilere karşı patronun yanında yer aldığı vurgulandı.

Cami avlusundaki çadırda toplanmaları engellenen işçiler, uzun süre yağmur altında bekledi. İşçiler kendi imkanlarıyla çadır kurmaya başladı.