21 Eylül 2024 Cumartesi

Otel ve Turizm İşçileri Sendikasından Lionel Hotel'e uyarı

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, Lionel Hotel İstanbul'da istifaya zorlanan ve hakları gasp edilmek istenen kat görevlisi için açıklama yaptı, sorun çözülmediği takdirde eyleme geçeceklerini duyurdu.

Lionel Hotel İstanbul'da kat görevlisi olarak çalışan ve istifaya zorlanan K.Y., yazılı evrak isteyince "iyi niyet ve ahlaki kurallara aykırılığı" gerekçesiyle Kod-25 ile işten atıldı.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası yaşanan haksızlıkları sosyal medyasında duyurarak, Lionel Hotel İstanbul'u uyardı.

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Yaklaşık 1 ay önce, K.Y. ve kat çalışanı bir arkadaşı, üstünde başka bir çalışanın ismi olan ve bahşiş bırakılan bir zarf buldu ve yöneticisine verdi. Bir ay sonra yöneticisinin, zarfı üzerinde ismi yazan işçiye vermediği ortaya çıktı.

"Otel yöneticileri bunu ortaya çıkardığı için K.Y.'yi işten atarak diğer işçilere de göz dağı vermek istedi. K.Y., işten çıkartıldığına dair yazılı evrak istediğinde otel yönetimi işçiyi istifaya zorlayarak, güvenlik eşliğinde otelden çıkarttı. Her fırsatta 'biz bir aileyiz' yalanını söyleyen işverenler, işçiyle yollarını ayırırken el sıkıp hakkını vererek göndermek yerine istifaya zorluyor, işçi istifa etmezse de Kod-25'i işçiyi cezalandırma aracı olarak kullanıyor.

"Eğer Lionel Hotel, işçi ile iş barışını koruyan bir ilişki kurmayacaksa Lionel Hotel'in eylem alanımız olacağı kamuoyuna duyurulur."