20 Eylül 2024 Cuma

Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi ikinci konferansı hazırlığı yapıyor

Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi, demokratik bir Ortadoğu inşası için düzenlenecek İkinci Ortadoğu Gençlik Konferansı'na katılmaları çağrısı yaptı.
Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi, Qamişlo'da bulunan Gençlik Diplomatik İlişkiler Bürosu'nda yaptıkları açıklama ile kuruluşunu duyurdu ve İkinci Ortadoğu Gençlik Konferansı'na hazırlık yaptıklarını belirtti.
 
Konferans Hazırlık Komitesi üyesi Telal Asi tarafından yapılan açıklamada, "Suriyeli tüm halk ve inanç kesimlerinden gençler olarak; Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi'nin kuruluşunu duyuruyoruz. Ortadoğu'da yaşanan kriz ve mevcut savaş, mezhepler arası anlaşmazlıklar, egemen güçlerin Ortadoğu'daki toplumsal durumu ve halk iradesini bölgedeki amaçlarının hizmetine sokmak istemesi nedeniyle İnisiyatif kurulmuştur. Bu durumlar Ortadoğu'nun asıl yapısının aksidir; Ortadoğu, uygarlıkların merkezi, peygamberlerin yurdu, felsefenin ana yurduydu. Ancak sermayedar güçler, tüm zenginliklerini talan etmek için Ortadoğu'yu kriz ve savaş merkezine dönüştürmüş, yapısını yıkıma uğratmıştır" denildi.
 
Özgürlük ve hakikatin arayış merkezi olan Ortadoğu'nun, diğer yandan da devlet sisteminin inşa edildiği yer olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu nedenle de bölgedeki kriz derinleşmiştir. Bölgede birçok sorun bulunmaktadır, kadın özgürlüğü, sermayedar zihniyetin toplumu parçalaması ve toplumda sınıflı yapı oluşturması bu sorunlardan bazılarıdır" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında "Emperyalistlere ve Ortadoğu'daki gerici güçlere karşı mücadele kuruluş amacımızdır. Ortadoğu'daki tüm gençlik örgütlerine demokratik Ortadoğu inşası amacıyla gerçekleştireceğimiz konferansımıza katılmaları çağrısı yapıyoruz" diye belirtildi.