16 Eylül 2024 Pazartesi

On binlerin sokağa çıktığı Bangladeş'te sokağa çıkma yasağı

Hükümetin istifası talebiyle on binlerce kişinin sokağa çıktığı ve 27 kişinin polis saldırısında katledildiği Bangladeş'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Güney Asya ülkesi Bangladeş'te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların aile üyelerine kamuda daha fazla kontenjan ayrılmasına karşı başlatılan protestolar, Yüksek Mahkeme'nin attığı geri adım sonrası Başbakan Şeyh Hasina Vecid ve hükümetinin istifası talebiyle devam ediyor. On binlerce kişinin sokaklara çıktığı ülkede polis eyleme katılanlara biber gazı ve ses bombaları ile saldırdı. En az 27 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, hükümetin internete erişimi kestiği Bangladeş'te son dönemde yaşanan eylemler ocak ayında Hasina'nın üst üste dördüncü kez seçimi kazanmasının ardından başlayan ve can kayıplarının yaşandığı eylemlerin ardından hükümetin karşı karşıya kaldığı en geniş çaplı eylem.

Eylemler sırasında Munsiganj bölgesinde iki inşaat işçisi işe giderken hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Ülke çapında yerel saatle 18.00'den itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.