19 Eylül 2024 Perşembe

Ölümsüzlüğünün 1. yılında Zafer Aydın'ı anlattılar: Düşmanı yenmek için mücadeleyi büyüttü

Ölümsüzlüğünün birinci yılında Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Zafer Aydın'ı (Dilşer Rênas) Tugay savaşçıları anlattı. Düşmana her zaman ağır darbeler vurmak isteyen Aydın'ın ölümsüzlere bağlılığına dikkat çeken savaşçılar, "Yoldaşımız Suruç katliamında, özgür dağlarda yaralandı ama bu ona hiçbir zaman engel olmadı. Düşmanı yenmek için her zaman çok güçlü bir çabası ve iradesi vardı" dedi.

Rojava'da şehit düşen Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Zafer Aydın'ın (Dilşer Rênas) ölümsüzlüğünün birinci yılı. 33 düş yolcusunun şehit düştüğü Suruç katliamında yaralanan Aydın bir süre sonra yüzünü özgür alanlara döndü. Aydın, 7 Ağustos 2023 günü Til Temir'e bağlı Erîşa köyünde Türk devletine bağlı çetelere yönelik intikam eyleminde şehit düştü. 

Aydın'ın ölümsüzlüğünün birinci yılında Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Welat Zagros ve savaşçı Dewran Nîdal, onu ETHA'ya anlattı. Aydın'ın şehit düşmeden önce defalarca yaralandığını ancak aynı kararlılıkla düşmana karşı savaştığının altını çizen savaşçılar, Zafer Aydın'ın (Dilşer Rênas) halkına ve devrime bağlı, fedai bir ruhla savaştığını söyledi.

'DİLŞER YOLDAŞ MUTLU BİR DEVRİMCİYDİ'
Aydın için "Mutlu bir devrimciydi" diyen Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Welat Zagros, Aydın'ın düşmana yönelik önemli eylemlerde yer aldığını belirtti ve "Her zaman düşmanı yenmek ve ezilen halkları özgürleştirmek için savaştı. Dilşer Rênas yoldaşımız o kadar yıl dağda kaldıktan sonra emeği ile yoldaşlığı ile devrimciliği ile fedailiği ile Rojava'da savaştı" dedi. 

Aydın'ın ölümsüzleşmesinden önce de defalarca yaralandığını ancak geri adım atmadan düşmana karşı savaşta ısrarcı olduğunu şu sözlerle aktardı Zagros: "Yoldaşımız Suruç katliamında, özgür dağlarda yaralandı ama bu ona hiçbir zaman engel olmadı. Düşmanı yenmek için her zaman çok güçlü bir çabası ve iradesi vardı. Bu esas üzerine yoğunlaşıyordu, düşünüyordu, emek veriyordu."

Aydın'ın etrafındaki tüm savaşçılara büyük emekler verdiğini belirten Zagros, "Yoldaşımızın doğasında fedai bir ruh vardı, mutlu bir devrimciydi" dedi.

'DÜŞMANI VURMAK İÇİN HER ZAMAN YENİ BİR FİKRİ OLURDU'
Aydın'ın ölümsüzlerle güçlü bağlar kurduğunu sözlerine ekleyen Zagros, şöyle devam etti: "Dilşer yoldaşın düşmanı vurmak için her zaman yeni bir fikri olurdu. Her zaman yeni bir yol, yöntem bulurdu. Her bir yoldaşımız şehit düştüğü zaman yoldaşların intikamını almak isterdi. Her zaman komutanlarımız Ahmet Şoreş ve Baran Serhat yoldaşların, tugayımızın sembolü olan Alişer Deniz yoldaşın izinden yürüdü. Her zaman şehit Serfîraz, İsyan, Kemal Pir ve Yasir'in izinden düşmanı yenmek için mücadeleyi büyüttü."

'BÜTÜN ARKADAŞLAR ONU ÇOK SEVDİ, ONA ÇOK BAĞLANDILAR'
Zagros konuşmasının sonunda şunları belirtti: "O, yoldaşlarını çok seviyordu. Kendisi Karadenizliydi, oraların yaşamı farklıdır, buranın farklı. Bütün bunlara rağmen partinin fikirleri doğrultusunda Rojava'ya geldi. Çalışmalarına başladı. Çok büyük bir emek verdi. Kürtçe ve Arapça öğrendi. Kendisinde yoldaş sevgisini örgütledi. Bütün arkadaşlar onu çok sevdi, ona çok bağlandılar. Mesela yoldaşın cephede olmadığı bir gün herkes 'Heval Dilşer nerede, ne yapıyor, durumu nasıl' diye onu soruyordu. Arkadaşların içerisinde ona karşı büyük bir sevgi oluşmuştu."

NÎDAL: DİLŞER YOLDAŞ GİTTİ AMA BİNLERCE DİLŞER VAR
Tugay savaşçılarından Dewran Nîdal ise Aydın'ın daha önce katıldığı eylemlerde fedaice savaşarak düşmana büyük kayıp verdirdiklerini kaydetti. Nîdal, "Son eyleme de zaten yoldaş fedai bir ruhla gitmişti ve orada şehit düştü. Hesapsız bir devrimciydi. Sadece düşmanı nasıl ortadan kaldıracağının hesabını yapıyordu. Önünde her zaman düşmanı yenmenin hedefi vardı" dedi.

Aydın'ın ona savaşta sabırlı olması gerektiğini söylediğini belirten Nîdal şunları kaydetti: "O her zaman 'Eğer düşmanını vurmak istiyorsan sabırlı olmalısın. Eğer düşmana darbe vurursan da ağır olmalı. Ağır olsun ki düşmanın da hesap etsin' derdi. Gerçekten de düşmanımız bugüne kadar bizi hep hesap ediyor, ciddiye alıyor. Doğrudur Dilşer yoldaş gitti ama binlerce Dilşer var. Bizler binlerle şehit Dilşer'in yolundan yürüyeceğiz. Zafer bizimdir. Şehîd namirin."