4 Ekim 2024 Cuma

'Ölümsüzlerin düşünü gerçek kılacağız'

Devrim ve komünizm mücadelesini kanlarıyla sulayan ölümsüzler anıldı. Devrim şehitlerinden öğrenmenin önemine vurgu yapılan anmada, Kasım ayının çağrısına kulak verilmesi gerektiği belirtildi. Ölümsüzlerin devrim düşünü gerçekleştirmek için daha fazla mücadele sözü verildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Kasım şehitler ayı dolayısıyla Bağcılar'da anma etkinliği düzenledi.

Anmanın gerçekleştiği salona; üzerinde devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin fotoğraflarının yer aldığı; "Daima bizimlesiniz, daima sizinleyiz", "Onlar gibi yaşayacağız" yazılı pankartlar asıldı. Salon kızıl bayraklarla donatıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu. Devrim şehitlerinin mücadele hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'ÖLÜMSÜZLERİMİZ EN ÇOK DA GELECEĞİMİZ'
ÖTSP adına yapılan konuşmada, her Kasım ayında olduğu gibi bu Kasım'da da devrim şehitlerinden, mücadele hayatlarından öğrenilerek devrim mücadelesine yürüneceğinin sözünün verildiği kaydedildi. Konuşmada, "Erdal yoldaşın şehadetiyle Kasım ayını ölümsüzler ayı ilan ettik. Ölümsüzlerimiz bizim dünümüz, bugünümüz en çok da geleceğimiz. Onların ideallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi sürdürüyoruz" denildi.

ESP: SIRADANLIĞIN İÇİNDE KAHRAMANI ARIYORUZ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına yapılan konuşmada ise, Maksim Gorki'nin Ana romanında bir annenin devrimin yolunu nasıl döşediğinin anlatıldığını hatırlattı, komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin ailelerinin mücadeledeki duruşu ve tuttuklara yere işaret edildi.

Komünist işçi önderi Süleyman Yeter'in işçi havzalarındaki mücadelesinin hatırlatıldığı konuşmada, Rojava'daki ilk şehit Serkan Tosun, karanlıkta ışık olan Kutsiye Bozoklar, Yasemin Çiftçi anıldı, "Onlar gibi yaşayacağız dediğimizde kahramanlar içinde sıradanı değil, sıradanlığın içinde kahramanı arıyoruz" denildi.

ESP adına yapılan konuşmada, Suphi Nejat Ağırnaslı'nın düşü hatırlatılarak, devrim çağrısında Yılmaz gibi koşmak gerektiği belirtildi, "Onlara sözümüz Türkiye ve Kürdistan'da devrim olana kadar mücadeleyi sürdürmek olacak" vurgusu yapıldı. 

'MÜCADELEYİ DEVRİMLE TAÇLANDIRACAĞIZ'
ESP İstanbul İl Örgütü adına yapılan konuşmada, "Bizler onların bayrağını devralmaya çalışanlar olarak, sömürünün arttığı bugünlerde halkla bir araya gelerek devrimi örgütlemek için yılmadan mücadele edeceğiz. Daha çok çalışacağız, devrim şehitlerine verdiğimiz mücadeleyi devrimle taçlandırma sözümüzü yerine getireceğiz" dendi.

SGDF: ONLAR GİBİ YAŞAYACAK VE ÖLECEĞİZ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına yapılan konuşmada, ölümsüzlerin yaşamlarını örnek almak, onlardan öğrenmenin önemine vurgu yapıldı. Konuşmada, şöyle devam edildi: "Bir yandan onlar gibi yaşayacakken onlar gibi yürüyecek onlar gibi öleceğiz. Kasım'ın bize çağrısı budur. Biz gençlik olarak yoldaşların düşünü gerçek kılacağız, biz başaracağız."

Katılımcıların konuşmalarıyla devam eden anma etkinliği müzik dinletisiyle sona erdi.