20 Eylül 2024 Cuma

Ölümsüzler, Frankfurt'ta anıldı

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Frankfurt'ta düzenlenen etkinlikte, devrim şehitlerini anmanın lafzi değil eylemli pratikte olacağı kaydedildi. Faşizmin topyekün saldırdığına dikkat çekilen konuşmalarda, daha çok mücadele çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde Kasım Şehitleri Ayı etkinlikleri kapsamında, “Gelenekten geleceğe ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" gecesi düzenlendi. Etkinliğin gerçekleştiği Güneş Tiyatrosu salonu devrim şehitlerinin fotoğraflarıyla donatıldı.

Devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşuyla başlayan anmaya, komünist gençler yürüyüşle geldi ve Devrim Andı içti. MLKP'nin mücadele tarihinin aktarıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'SİZLERE MÜCADELEDEN YANA SAF TUTMAK DÜŞÜYOR'
Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına yapılan konuşmalarda, ölümsüzlerin izinde olmanın devrim mücadelesinin gereği olduğu kaydedildi. "Eğer emperyalistler, kapitalistler, sömürgeciler dünyanın yeniden paylaşımı ve kendi hegemonya alanlarını arttırmak için yeni savaşlar çıkartıyor, savaş bütçeleri oluşturuyorsa, militarizmi güçlendiriyorsa, gericiliği tırmandırıyorsa, Avrupa'da da demokratik hakları birer birer geri alıyorsa, sizlere mücadele edenlerden yana saf tutmak düşüyor" vurgusu yapıldı.

'İSYANIMIZ VE MÜCADELEMİZ DAHA DA BÜYÜMELİ'
Büyük bedellerle yolunda ısrar eden MLKP'de saf tutmanın önemine vurgu yapılan konuşmaların devamında "Günümüzde İsrail siyonizmi Filistin'i bombalıyorsa, Rojava'da hava saldırısıyla kayıp verilmediği gün olmuyorsa ve dünya kamuoyu sessiz kalıyorsa, İran'da kadınlar öncülüğünde başlatılan isyana dünya sessizce izliyorsa, bizim isyanımız ve mücadelemiz daha da büyümesi gerekiyor" denildi.

'MÜCADELEMİZİ SOKAĞA TAŞIYAN GENÇLERİN YANINDA OLMALIYIZ'
MLKP ve KKÖ adına yapılan konuşma şöyle devam etti: "Sefalet koşullarının dayatıldığı işçi sınıfının, yıllarca süren mücadeleler sonucu kazandıkları hakları savunmalıyız. Kadınların, geleceksizliğin dışında bir şey vaat edilmeyen gençliğin sesi olmalıyız. Avrupa emperyalistleri geliştirdikleri yeni militarizme ve savaş atmosferine ve mülteci düşmanlığına paralel olarak faşizmi tırmandırıyor. Gerici-faşist partilerin hükümet ortağı olması ya da hükümetlerin başına geçmesi yeni savaş atmosferin bir parçasıdır ve tesadüf değildir! İsrail siyonizminin Gazze ve Batı Şeria'da başlattığı katliamına karşı gençlerimiz sokağa çıktıkları için devletin saldırılarının hedefi haline geliyorsa, Filistinli tutsaklar örgütü Samidoun katliama sessiz kalmadığı için yasaklanıyorsa, bizlerin ezilenden, haksızlığa uğrayandan yana saf tutmamız gerekiyor, mücadelemizi sokağa taşıyan gençlerimizle birlikte olmalıyız. Gelecek süreçte eylemlere daha fazla katılalım, partiye destek sunalım, evlerimizi ve olanaklarımızı açarak mücadeleyi büyütelim. Baran Serhat, Zeki Gürbüz, Özgür Namoğlu, Ümit Tekin, Şenol Sağaltıcı ve Osman Nuri Ocaklı yoldaşlarımızın bize bıraktıkları miraslarını devralarak, onların izinde onlardan öğrenerek, onların mücadelesini baz alarak mücadeleyi güçlendirelim."

EVİN GOYİ'NİN YEĞENİ: ÖLÜMSÜZLERE SAHİP ÇIKMAK, ONLARIN DEĞERLERİNİ YAŞATMAK BOYUN BORCUMUZDUR
Parti konuşmasından sonra sahneye çıkan ölümsüzlerin yakınları karanfillerle karşılandı. Geceye Sinan Sağır'ın kuzeni, Özgür Namoğlu'nun kuzeni ve Evin Goyi'nin yeğeni katıldı. Ailler adına konuşma yapan Evin Goyi'nin yeğeni, Kürtçe "Ölümsüzlere sahip çıkmak, onların değerlerini yaşatmak boyun borcumuzdur" dedi. "Şan olsun ölümsüzlere sahip çıkanlara, şan olsun MLKP'ye. Yaşasın MLKP! Yaşasın devrimci birleşik mücedelemiz! Ölümsüzler onurumuzdur! Şehit Namırın!" sözleriyle konuşmasını bitirdi. Ölümsüzlerin yakınları alkışlarla sahneden indi.

TSP: ÖZGÜR TUTSAKLARI DAHA FAZLA SAHİPLENELİM
Tutsaklar Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada, özgür tutsaklara sahip çıkmaya davet edildi. Birçok katılımcı tutsaklara destek vererek sahip çıktı.

KGÖ: ŞEHİTLERE BAĞLILIK LAFZİ DEĞİL EYLEMLİDİR
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada 29 yıldır dosta güven düşmana korku salan sönmeyen bu kavganın ateşinin bedeller ödenerek harmanlandığı belirtildi. KGÖ temsilcisi, "Ateş altında yürünen bu yolda genç komünistler çekinmeden korkmadan sakınmadan kavga siperlerinin en önüne atıldı. Komsomolca savaşmanın mirasını ve onurunu bize bıraktılar. Bize bıraktıkları bayrak bugün Rojava'nın savaş siperlerinde, Kürdistan'ın dağlarında, Türkiye metropollerinde işçi havzalarında, Avrupa'nın sokaklarında dalgalanıyor. Onların attıkları slogan bugün Kobanê'in, Amed'in, İstanbul'un, Avrupa'nın sokaklarında yankılanıyor. Yoldaşlar, Kızıl Komutan Baran Serhat'ın dediği gibi şehitlere bağlılık değerlere bağlılık partiye bağlılık somuttur, lafzi değil eylemlidir. Bağlılığın ayı Kasım'da bu şiarı kuşanarak ölümsüzlerimize olan devrim sözümüzü yineliyoruz" dedi.

Gecede MKP ve Komünist İnşa Örgütü'nün mesajları okundu. Birçok kurumun kitlesi katılarak destek verdi. Konuşmalardan sonra gece kültürel programla sona erdi.