19 Eylül 2024 Perşembe

Okul müdürüne istismar suçlamasından hapis istemi

Fatih'te okul müdürü Hüseyin B. hakkında 7 çocuğu cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul'un Fatih ilçesinde 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu belirtilen okul müdürü Hüseyin B. hakkında iddianame hazırlandı.
 
Öğrencilerin rehber öğretmenlerine anlatmasıyla ortaya çıkan istismara ilişkin yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. 
 
İddianamede Hüseyin B.'nin staj için odasına gelen çocukları istismar ettiği belirtilirken, tanık olarak dinlenen diğer öğretmenlerin de ifadesi yer aldı. Öğretmenler, Hüseyin B'nin okuldaki kız öğrencilere tacizde bulunduğunu duyduklarını, şüphelinin tavır ve davranışlarında fazla lakaytlık gördüklerini, bu konuda çocukları uyardıklarını belirtti.
 
İddianamede "Birden fazla çocuğa karşı cinsel istismar" ve "Birden fazla çocuğa karşı cinsel taciz" suçları kapsamında ceza istendi. Davanın  İstanbul'da görülecek. 
 
İddianamede, Hüseyin B. hakkında 7 öğrenciye karşı cinsel taciz, 2 öğrenciye de cinsel saldırı suçundan hapis cezası istendi. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Adliyesi'nde görülecek.