23 Eylül 2024 Pazartesi

'OHAL Komisyonu lağvedilsin'

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube, eylemlerinin 151. hatasında bir kez daha OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesini ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istedi.

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin, OHAL KHK'larına karşı düzenlediği eylem 152. haftasında.

Karşıyaka Çarşı'da bir araya gelen kamu emekçileri, "OHAL komisyonu lağvedilsin" yazılı pankart açtı. Açıklama yapan Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde yaşananların demokrasi tarihi açısından en karanlık sayfaları barındırdığını belirtti. Beyazadam, "Aydınlatılmayan birçok olayın veya yanıtlanmayan birçok sorunun biz emekçiler olarak çok da bir anlamı yoktur. Çünkü biz biliyoruz ki darbe fırsatçılığı içerisinde darbeye girişen kendi yol arkadaşlarını avlar görüntüsü kurgudan ibarettir" dedi.

İktidarın KESK'in herkes için yaşanılabilir mücadelesinden rahatsız olduğunu kaydeden Beyazadam, "Bulunduğu her yerde haksızlığa, hukuksuzluğa, doğa katliamına, kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına, hayvan hakların toplumu ayakta tutan tüm aydınlık değerlere sahip çıktığı için arkadaşlarımız işlerinden ihraç edilmiştir" diye konuştu.

OHAL Komisyonunun derhal lağvedilmesini ve aldığı tüm ret kararlarıyla birlikte ihraç edilenlerin göreve iade edilmesini isteyen Beyazadam, şöyle devam etti: "Oyalama komisyonun biçimine dönüşen bu yapının kimseye yararı yoktur. Bu oluşum işlevsizdir, yetkisizdir. Yargı yolunu kapatma çabanız sadece sizler için zaman kazandırmaktadır. Arkadaşlarımızı er geç işlerine iade edeceksiniz. Yeteri kadar kamu zararına yol açtınız. Bu komisyon boş bir bolandan ibarettir."

Sloganların ardından, "OHAL Komisyonu lağvedilsin" yazılı pankarta balonlar iliştirilerek havaya uçuruldu.