22 Eylül 2024 Pazar

'Oğlumu Finans Şantiyesindeki hırsızlığın üstü örtmek isteyenler öldürdü'

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ferhat Malkaver'in intihar ettiği öne sürülürken, babası oğlunun öldürüldüğünü söyledi. Baba Muğdat Malkaver, oğlunun şantiyedeki hırsızlık olaylarının üstünün örtülmesi için öldürüldüğünü kaydetti.

İstanbul Finans Merkezi'ndeki şantiyede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ferhat Malkaver, 27 Haziran'da işyerinde ölü bulundu. Malkaver'in intihar ettiği öne sürülürken, Mezopotamya Ajansı'na konuşan babası Muğdat Malkaver, iddiaların gerçekçi olmadığını ifade ederek oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu söyledi.

Oğlunun gece vardiyasında çalıştığını ve mesaisi bittikten sonra saat 03.30 sularında iş arkadaşlarıyla mesajlaştığını, sonrasında ise sabaha kadar haber alınamadığını ifade eden Malkaver, sabah Ferhat Malkaver'in ölü bulunduğunu ve ipten indirildiğini, ardından savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin geldiğini anlattı.

Malkaver, şantiyedeki güvenlik görevlilerinin kendi aralarında bir "şebeke" kurdukları yönündeki iddialara işaret ederek, şöyle devam etti: "Oğlumun da bu şebekeye dahil edilmek istendiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini öğrendim. Oğlum, kendisini bu şebekeye dahil etmek isteyenlere, 'Ben bunu kabul etmem, eğer yaparsanız sizi şikayet ederim' demiş. İnşaatta böyle bir hırsızlık olmuş. Biz de bunun araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Oğlunun ölümüne intihar süsü verildiğini belirten Malkaver, "İntihar eden bir insan bir not yazar. Saat 3.30'da arkadaşıyla konuşuyor, arkadaşı 'Gel yemeğimizi yiyelim' diyor. O da gelmemiş ve sonra peşine düşmüyorlar. Öldü mü kaldı mı demiyorlar" ifadelerini kullandı. Oğlunun şantiyede yaşanan hırsızlıkların üstünün örtülmesi için öldürüldüğünü düşünen Malkaver, oğlunun ölümü sonrası yanında çalışan bazı işçilerin de işten çıktığına dikkat çekti. Oğlunun ölümünün aydınlatılması çağrısında bulunan Malkaver, "Bu işin içinde kimin eli varsa gerçeğin açığa çıkartılmasını istiyoruz" dedi.