20 Eylül 2024 Cuma

ÖGK'dan çağrı: Kadın özgürlük mücadelemizin meşruiyetini haykıralım

Erkek egemen ve kapitalist sömürü sistemine başkaldıran sosyalist kadınların gözaltı, tutuklama ve işkence ile susturulmak istendiğini belirten ÖGK Merkezi Koordinasyonu, "Sokaklarda, mahkemelerde en güçlü şekilde kadın özgürlük mücadelemizin meşruiyetini haykıralım. Herkesi 14 Eylül'de İstanbul'da, Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan duruşmaya katılmaya çağırıyoruz" dedi. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK) Merkezi Koordinasyonu gözaltı, tutuklama, işkencelerle susturulmak istenen devrimci genç kadınlarla dayanışmaya çağırdı.

'GENÇ KADIN DEVRİMCİLER SUSTURULMAK İSTENİYOR'
Erkek devlet şiddetine, kapitalist sömürü düzenine ve faşizme karşı mücadele eden; kampüslerde, sokaklarda, iş yerlerinde, bulundukları her alanda kadın özgürlüğünü haykıran ÖGK Merkezi Koordinasyon üyeleri  Hivda Selen, Sude Çağlar ve Yaren Tuncer ile Sinem Çelebi'nin 8 Mart'ta Taksim'e giden yolu tarif etmenin, Kaktüs Genç Kadın Derneği'nde atölye ve etkinlikler yapmanın, Polen Gençlik Kültür Evi'nde kadınlarla bir araya gelmenin, ÖGK'nın sosyal medya paylaşımlarını retweetlemenin dahi suç sayıldığı; YÖK'e karşı eylemlere, Onur Yürüyüşlerine, 8 Mart, 1 Mayıs ve Newroz'lara katılmanın dosya konusu edildiği siyasi kırım operasyonları kapsamında aylardır Marmara ve Eskişehir Hapishanelerinde tutsak edildiği hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'KADINLARIN SUÇUNU İŞLEYECEK, ERKEK EGEMENLİĞİNİ ALT ÜST EDECEĞİZ'
"Devrimci genç kadınların sesini gözaltılarla, tutuklamalarla, işkencelerle susturulmaya çalışıyorlar. Biz kadınlar bugüne kadar erkek devletin tüm saldırılarını mücadeleyi büyüterek, isyanı yükselterek karşıladık. Kelepçelerini tecavüzcülerin, katillerin değil yaşamları ve özgürlükleri için mücadele eden kadınların bileklerine takanlar bilsinler ki gözaltılarla, tutuklamalarla, baskılarla kadın özgürlük mücadelemiz engellenemez. Kadınların suçunu işlemeye devam edecek, erkek egemenliğini alt üst edeceğiz.

'14 EYLÜL'DE DURUŞMAMIZA ÇAĞIRIYORUZ'
"Sokaklarda, mahkemelerde en güçlü şekilde kadın özgürlük mücadelemizin meşruiyetini haykıralım. Herkesi 14 Eylül'de İstanbul'da, Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan duruşmaya katılmaya çağırıyoruz."