20 Eylül 2024 Cuma

ÖGK 25 Kasım startını verdi: Hayatın akışını durdurmak istiyoruz

Kadıköy vapura pankart asan ÖGK, "Arkadaşlarımızın, kadınların her geçen gün hayatı duruyor. Biz o yüzden hayatın akışını durdurmak istiyoruz" dedi. 25 Kasım çalışmalarının startını veren ÖGK, kadınlar gençler her gün katledilmesine karşı sokak sokak mücadeleyi örgütleyeceklerini vurguladı.

Özgür Genç Kadınlar (ÖGK), Eminönü-Kadıköy iskelesinde yaptıkları vapura pankart asma eylemiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün startını verdi. Genç kadınlar, "Yaşamak için sokağa" çağrısı yaptı.

"Zeren Ertaş isyanımızdır. Yaşamak için sokağa" pankartını vapurdan sallandıran kadınlara, şu konuşmayı yaptı: "KYK yurdunda genç bir kadın ihmal sonucu hayatını kaybetti; ismi Zeren, bu ismi unutmayın. Hacettepe Üniversitesinde genç bir kadın geleceksizlikle boğuşurken intihar etti; bu ismi unutmayın, ismi Elif. Eskişehir'de bir kadın hayatını kaybetti; bu ismi unutmayın ismi Sezen. Arkadaşlarımızın, kadınların her geçen gün hayatı duruyor. Biz o yüzden hayatın akışını durdurmak istiyoruz. Buna sessiz kalmayacağız. Bu toprakların her geçen gün kadınların, gençlerin mezarlığı olmasına izin vermeyeceğiz. Sessiz kalmayacağız siz de sessiz kalmayın."

"Zeren Ertaş isyanımızdır" sloganı atan genç kadınlara etrafta bulunanlar alkış ve ıslıklarla destek verilirken, ÖGK üyeleri engellenmek istendi. ÖKG üyeleri, "Bizi engelleyenler, önümüzde dikilenler işte bizim faillerimiz, kadınların failleridir. Bugün arkadaşlarımızın sesini, kadınların sesini duyurmak için buradayız. Her geçen gün kadınlar, gençler geleceksizliğe itiliyor. Biz bununla mücadeleye devam edeceğiz. 25 Kasım'da sokak sokak mücadeleye devam edeceğiz" dedi.