19 Eylül 2024 Perşembe

ODTÜ öğrencileri: Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz

Ahmet Yozgatlıgil'in ODTÜ'ye kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, "Birikimlerden öğrenerek mücadelemizi büyütüyoruz. Bizi güçlü kılanın birlikteliğimiz olduğunun farkındayız" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, 16 Ağustos gecesi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ODTÜ'ye Ahmet Yozgatlıgil'in kayyum rektör olarak atanmasını protesto etti.

Demokratik ve özerk üniversite talebi için yürüyüş düzenleyen öğrenciler, "Ne sermaye ne rektör ODTÜ bizimdir", "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz!" ve "Direne direne kazanacağız!" sloganları attı.

Yürüyüş sonunda okunan basın açıklamasında, Ahmet Yozgatlıgil'in AKP ve sermayeye olan bağına, 2018'deki ODTÜ Onur Yürüyüşünde Yozgatlıgil'in öğrencileri ifşalamasına ve 2021'deki Kavaklık Direnişinde öğrenciler karşısında, polislerden yana tutumuna değinildi.

'BİRİKİMLERDEN ÖĞRENEREK MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ'
Bahar şenlikleri dönemindeki eylemler hatırlatılan açıklamada, "Eski Rektör Verşan Kök, şenlikte devrim sahnesi yok dediğinde fakülte fakülte, bölüm bölüm bu durumun karşısında ne yapabileceğimizi aldığımız toplantılarda ve forumlarda hep beraber tartıştık. Verdiğimiz kararlarla devrimsiz şenlik olmaz, 'Şenlik ODTÜ'nün, ODTÜ bizimdir!' diyerek şenliğimizi geri almak için bir araya geldik. Beşeri bilimler öğrencilerinin başlattığı kermes furyası hızlıca diğer bölümlerde devam etti. Bu süreçte yaptığımız toplantılarla, kurduğumuz şenlik komiteleriyle gece gündüz demeden bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bizim yerimize karar vermek isteyenlere karşı verdiğimiz mücadeleyle şenliğimizi gerçekleştirdik" ifadelerine yer verildi.

Demokratik üniversite taleplerini vurgulayan öğrenciler, "Bizler bu birikimlerden öğrenerek mücadelemizi büyütüyoruz! Bizi güçlü kılanın birlikteliğimiz olduğunun farkındayız. Bizim yerimize karar veren atanmışlara karşı ODTÜ'yü ODTÜ bileşenlerinin yönetmesi gerektiğini savunmaya devam edeceğiz" diyerek, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00'daki rektörlük önünde düzenlenecek eyleme çağrı yaptı.