20 Eylül 2024 Cuma

Nusaybin davasında çocuklar tahliye edilmedi

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı sırasında mahsur kaldıkları kent merkezinden tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuk hakkında açılan davanın 3. duruşmasında tahliye çıkmadı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında mahsur kaldıkları binalardan 26 Mayıs 2016 tarihinde tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuk hakkında açılan davanın 3. duruşması Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşma, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) salonunda ayrılan bölümden adliye binasına taşınması nedeniyle gecikmeli başladı. Bazı tutuklu çocukların hazır bulunduğu duruşmanın gazeteciler ve aileler tarafından takip edilmesine izin verilmedi.
 
Kimlik tespitinin yapılmasının ardından başlayan duruşmada, Hatay ve Mardin cezaevlerinde tutuklu bulunan 3 çocuk savunma yaptı. Daha sonra savunma yapan avukatlar, çocukların SEGBİS ile ifadelerinin alınmasına itiraz ederek, savunmaların mahkeme salonunda yapılmasını talep etti.
 
Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddederek, çocuklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
 
Bir sonraki duruşma 5 Ekim tarihine ertelendi.