22 Eylül 2024 Pazar

Nürnberg'te 'Savaş ve kriz' paneli

Nürnberg'te AGİF ve ATİF ortak panel düzenledi. Savaş ve yarattığı krizin ele alındığı panelde mücadele yöntemleri tartışıldı.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Nürnberg'te Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), "Savaş ve kriz" konulu panel düzenledi.

Panele Nürnberg Demokratik Güçbirliği bileşenlerinden Bir-Kar, SYKP ve Medya Volkhaus yanı sıra Kadin örgütlerinden SKB ve Yeni Kadın da katıldı.

Panelist İbrahim Okçuoğlu ve partizan temsilcisi konuşmalarda pandemi ve öncesinde biriken sorunların Ukrayna-Rusya savaşı ile daha da görünür olduğuna dikkat çekildi. Kapitalist-emperyalist sistemlerin yaşadığı ve yaşattığı ekonomik, politik, kültürel ve çevresel felaketlerin doğadaki tüm canlıların hayatını ciddi boyutlarda etkilediği belirtilen konuşmalarda, bu etkilenmenin derecesini ve buna karşı neler yapılabileceği sorusuna yanıtlar arandı.

Çin-Rusya ittifakının büyük ölçekte gelişmesi ve buna karşı başını ABD'nin çektiği NATO ittifakının hegemonya mücadelesi verdiğini belirten konuşmacılar daha sona soruları yanıtladı.Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı